• Dostal som sa do trosku absurdnej situacie. Chcel by som dat prekontrolovat/premazat 7s26 strojcek. Predbezne cenove ponuky na pracu su v rozmedzi 50-150eur, cim lacnejsie, tym dlhsia cakacia doba (5mesiacov). Komplet nove hodinky so 7s26 sa daju kupit za 57eur. Je mi luto vyhodit stary stroj, ale pri takejto zaujimavej cenovej politike radsej kupim nove hodinky a necham za par eur prehodit rucicky s cifernikom. Zaroven vymenit hardlex za zafir. A mozno ani nepouzijem 7s26, ale 4r36 alebo rovno 6r15.. :D

  • 150 € za servis 7s26 ?

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Výmena zotrvačky v mojich SEIKO pekných 60€. Cena nových hodiniek 83€. Takže takto nejak :)

  • @EDY - vseobecna cena za plny servis automatov 80 az 150e na SK. Je ale pravda, ze v cene je aj lestenie puzdra a naramku + vymena za zafir + pretesnenie (to vsetko je "gratis"). Presne povedia po diagnostike (3e). Ono z pohladu hodinara je +- jedno ci 7s26 alebo eta alebo Rolex, ukony su snad stale rovnake.

    @Adam - je to dost zle..ak kupim nove hodinky za 50e, vymena ma bude stat zhruba 30e za robotu. Ak sa nastvem, spravim ju sam zadarmo :D

  • Ja som rozmýšľal že pri najbližšom probléme alebo nebodaj pravidelnom servise o (3-4) roky. Kúpim nový celý stroj a dám ho vymeniť. Vraj je to omnoho cenovo výhodnejšie.

  • Mozno to niekoho zaujme - cenove ponuky co som dostal. Neviem na kolko su verejne, tak ich oznacim iba vseobecne.

    Komplet servis 7s26 (iba praca)
    1. CZ servis - 1600czk
    2. CZ amatersky profesional - 1200czk
    3. SK servis - bez prehliadky strojceka iba vseobecna cena 80-150e

    vymena sklicka za zafirove (iba praca)
    1. CZ servis - 1200czk
    2. CZ amatersky profesional - cena neznama, ale neodporuca osadit zafir, radsej naniest AR na povodny hardlex za 400czk
    3. SK servis - 15e + 7e tlakova skuska

    Vymena stareho 7s26 za 4r36 (iba praca)
    1. CZ servis - 1600czk (robia komplet servis, nakolko neveria novemu strojceku)
    2. CZ amatersky profesional - "tuzing" odmieta robit
    3. SK servis - 17e vymena strojceka + 10e za vymenu korunky s hriadelom

    Cakacie doby
    1. CZ servis - podla dostupnosti nahradnych dielov, ale teoreticky praca zacina "ihned"
    2. CZ amatersky profesional - minimalne 5 mesiacov
    3. SK servis - cca tyzden

    Asi je jasne, ktoru variantu som si vybral :) Po ukonceni prac poreferujem ako je to s kvalitou prevedenej prace.

  • Hodinky opat na ruke, zopar dojmov:
    - rychlost vybavenia super, cca tyzden na "diagnostiku", 3 dni na pracu
    - sklicko osadene ako ma byt, na prvy pohlad ziadny bordel na ciferniku ani nic podobne
    - strojcek vymeneny, rucicky nasadene spravne :), zial pouzili datumovy veniec zo stareho strojceka a tak tam nemam planovany kanji datum (predpokladam technicky dovod kvoli umiestneniu korunky)
    - prelestenie puzdra sme sa asi zle pochopili, prelestene je sice perfektne a zmizli aj hlboke zaseky, ale s nimi aj originalny brus. Nie, ze by mi to vadilo, len take upozornenie na dolezitost vhodnej formy komunikacie :)
    - minutovy veniec bol osadeny trosku mimo, ale po upozorneni opravili na pockanie
    - WR test presli bez problemov

    Celkovo hodnotim kladne, taketo "obycajne" zakazy im zverim aj v buducnosti. :)

  • Vypukly zafir sice velmi efektny, ale efektivne som si znemoznil fotenie hodiniek :D Inac je to supa, nechapem preco sa toho zafiru v Seiko tak strasne boja. Za malo extra penazi, extra vela muziky. Sedi dokonca lepsie ako original Hardlex.

  • tak a uz su to o triedu vyssie hodinky :)
    mas tam vonkajsi antireflex? napohlad vyzeraju dobre, ja ale nedam dopustit na hardlex v mojich skx. su perfektne citatelne z akehokolvek uhla.
    dufam ze mas dnes zo sebou aj tieto :rolleyes:

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • tak a uz su to o triedu vyssie hodinky :)
    mas tam vonkajsi antireflex? napohlad vyzeraju dobre, ja ale nedam dopustit na hardlex v mojich skx. su perfektne citatelne z akehokolvek uhla.
    dufam ze mas dnes zo sebou aj tieto :rolleyes:

    Musim skromne povedat, ze vyzeraju dobre :D AR je iba vnutorny, ale velmi silny, sklicko je miestami uplne modre. Co sa tyka hardlexu, mam pocit, ze je "citatelnejsi" - ma menej odleskov. Mne trochu liezla na nervy velka medzera medzi lunetou a sklickom, inac som voci nemu nemal realne vyhrady. Ale kedze som zvedavy a rad skusam blbosti na hodinkach, doprial som im trochu tuzingu. Original diely su stale k dispozicii, ked ma to nahodou prestane bavit, za par eur necham prehodit naspat :)


  • No, vyzerá to super. Zaujímali by ma detaily, ktoré som si asi mal domyslieť, ale tak pre istotu sa opýtam, nech v tom je jasno. Teda ak to nie je tajné...

    - Strojčeky sa menili z 7s26 na 4r36?
    - Preleštili ti aj brúsené časti? Na foto to vyzerá, že nie. Brúsené ostalo brúsené a leštené je preleštené, či?
    - A najdôležitejšie :) Koľko celá tá "sranda" stála a kde si to dával robiť?

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Tajne nie je myslim nic.. :)

    - menil sa 7s26 za NH36a (co je 4r36 predavany inym znackam ako Seiko, okrem nazvu je to presne to iste)
    - prelestili aj brusene casti.. Z ozuzlaneho cukrika sa stal este ozuzlanejsi cukrik, ale kedze ten original brus je taky nijaky, vobec mi to neprekaza. Ziadal som prelestit puzro, prelestili. Mal som specifikovat, ze ho chcem prebrusolestit :)
    - pracu urobili v servishodin.sk. Celkovo to nebol lacny spas, ale co clovek nespravi aby zabil nudu :D Ked sa chceme bavit o konkretnych cislach - sklicko 55eur, strojcek 55eur, praca 65eur. Mal som nutkanie kupit 6r15, ale ten na(ne)stastie dostupny nebol, cena by sa este navysila.

  • Sklíčko a strojček ti riešili oni, alebo si ich objednával ty?

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Sklicko by vedeli aj oni, ale kupil som overene od Harolda (yobokies). Strojcek som zistoval len v Altro (takmer raz taky drahy a za 3 mesiace), u Roba z monsterwatches (x-ty krat mu crashol disk a ocividne zase stratil moje maily) a nakoniec eBay, ktory vyhral cenou a ponukou. Aftermarket korunka tiez na eBay (tu som vlastne zabudol spomenut vyssie, cena 10eur), v Altro bola za 3x taku cenu s cakanim 5 mesiacov (aj ked teda signovana original zo Seiko Alpinist).

  • Kedze som tu uviedol pozitivnu skusenost so servishodin.sk, povazujem za dolezite doplnit dalsie skusenosti, aj ked uz priamo nesuvisia s temou. Pri debate o demagnetizovani netusili o co ide a z vystupovania bolo jasne, ze ma povazuju za "blazna". Nasledne som ich mailom slusne informoval o aky zakrok ide a co za pristroj sa na to pouziva (ktory by len mimochodom mal byt snad v kazdej dielni, aby sa na servis hodiniek pouzivali nezmagentizovane nastroje), toto ostalo bez odozvy. Niekolko tyzdnov na to som u nich chcel zakupit samostatne tesnenie, na co som dostal zjavne urazenu odpoved, ze aj ked tesnenie maju a vedia mi ho vymenit (predat nie), tak aby som sa radsej obratil na konkurenciu. To som samozrejme urobil a odporucanie posuvam dalej, vyhnite sa im :)

  • Zazil som uz vselijake jednanie, ale aby mi konatelka "do oci" povedala, ze moje peniaze nechce a mam ist inde, aj ked vie bez problemov zabezpecit to co chcem.. A pritom podla zisku za minuly rok by sa jej podla vsetkeho zisli.. :D

  • Aby niekto, kto sa nazve servishodin.sk nevedel čo je demagnetizácia, tak to je :cursing: <X :thumbdown: Bohužiaľ väčšina hodinárstiev v SR sú meniči bateriek a remienkov, ale asi to odráža trh. :(

    Z ostatného ale prekvapený nie som. Hold to je Slovensko. Pripomenulo mi to, ako som asi pred 3 rokmi v autoservise vysvetľoval cca 45 ročnému mechanikovi s 20 ročnou praxou čo je DPF filter. A keď som mu opisoval ako funguje v Mazde 6, tak na mňa tiež pozeral ako na blázna.

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock