Kickstarter + Microbrand watches - sem s nimi

  • Rozmyslam nad baterkacom ...otazka je ci rozbit prasiatko.kde odkladam na biatec ...X/

  • Po mesiaci som sa vrátil zo špitála. Podarilo sa mi znova dolámať si ľavú zadnú. To na okraj. Adam, ak ťa to poteší, aj ja chovám prasa. Účel je rovnaký. Bude ešte žiť dosť dlho. Neponáhľam sa.:] Elektrina? Akurát na otĺkače alebo outdoory za pár šupov. Inak 0 bodov. ;)

  • Po mesiaci som sa vrátil zo špitála. Podarilo sa mi znova dolámať si ľavú zadnú. To na okraj. Adam, ak ťa to poteší, aj ja chovám prasa. Účel je rovnaký. Bude ešte žiť dosť dlho. Neponáhľam sa.:] Elektrina? Akurát na otĺkače alebo outdoory za pár šupov. Inak 0 bodov. ;)

    sipim tu hodinkomaniacku zabijacku :malin1:

  • Prasiatko stále žije :) .. nejaké baterkáče si dám pod vetvu :D Ešte že nekonám unáhlene :)

  • V Auparku naviac vyrastla nejaka predajna sperkov a klenotov Thomas Sabo kde su tiez hodziny , ale za 4 kila, cize vazna konkurencia pre MK.

    Ale 99% zenam je to jedno.

    http://www.thomassabo.com/GB/en_GB/colle…lection/watches

    to je nejaky Nemec, ktory ma z hodinarinou tolko spolocne ako ja s astronomiou :D kedysi davnejsie som to po 1x videl v Dojclande.

  • Zrovna toto je dost zaujimava ponuka, mosadzne telo, mosadzna luneta, sendvicovy cifernik, 300m vodotesnost, nizke, netuctovy dizajn, datumovka vo farbe lumi (!) a to vsetko za +-260eur (vratane DPH). Pre male firmy je Kickstarter velka pomoc (od toho bol aj vymysleny). Ak si myslis, ze to je len o kresleni dizajnu od PC, v klude si to na Kickstarteri skus, tu moznost ma kazdy :) Ventus dosiahol cielovu sumu za par hodin..

    dost silno rozmyslam, ze by som ich vzal. hlavne sa mi paci, ze neokopcili dizajn. pasi sa mi to mosadzne telo. ako je na tom mosadz s trvacnostou?

  • dost silno rozmyslam, ze by som ich vzal. hlavne sa mi paci, ze neokopcili dizajn. pasi sa mi to mosadzne telo. ako je na tom mosadz s trvacnostou?

    Jj, su fajn, stale ich rad nosim :) Trvacnost mosadze..nove vyzeraju ako "zlate", behom dni az tyzdnov zmatneju a stmavnu. V trvale agresivnom prostredi (pri mori a pod.) oxidacia pokracuje az do zelenkastej farby. V nasich podmienkach ostavaju zlatohnede (vysledna farba je ovplyvnena s akou chemikaliou mosadz reaguje). Odporuca sa obcas potocit lunetou a korunkou, aby sa "nezapiekli". Lahko sa poskriabu, ale rovnako rychlo skrabance "miznu" vdaka oxidacii. Povrch sa da obnovit do stavu novych behom chvilky pomocou zubnej pasty alebo cisticov mosadze. Za mna je mosadz/bronz fajn doplnok do zbierky a konkretne Ventus Mori v podstate nie je co vytknut.

  • Moja zena nosi denne Kapten & Son (znie to ako firma na vyrobu kotiev, alebo kormidla).

    https://kapten-son.com/en/?gclid=Cj0K…uYaAq4pEALw_wcB

    Hoci si kupila este kedysi davno mechanicke swatchky, pozera sa na hodinky ako na doplnok. Vsimol som si ze teraz baby objavili celkovo hodinky na NATO strapoch a je to vidiet vsade.

    Nepoznám babu, ktorá by považovala hodinky za niečo iné, ako za doplnok. Som presvedčený, že babu nenachytáš ani na mechaniku a ani na tourbillon. Pre babu je najdôležitejšie, že sú ružové a majú aj ružový remienok. NATO strapy pre mladé baby, to je kombinácia ako remeň. Naťáky sú farebne variabilné, majú kopec kombinácií a či to znamená farby Nemecka alebo Chicago Black Hawks je babám lautrprd. Nejaká mechanika? A čo to je? Baterkáče netreba naťahovať a je zasa o starosť menej...:malin1::malin1::malin1:

  • Mikrobrandy. Jeden ako druhý. Niektorí majú naozaj dizajnovo vymakanú ponuku. Ale....pozriem na "movement" a jedno ako druhé - NH35, NH36, NH35, NH36 .........a moja kúpychtivosť je fuč. Na druhej strane ale viem pochopiť radosť niekoho, že sa mu podarilo za relatívne lacný peniaz kúpiť pekné hodinky s ručným náťahom, hackingom a slušnou presnosťou...:] Že čo by som chcel? Nuž, aspoň tú Miyotu 9015....;)