Louis Moinet Jurassic Watch


  • V čase, keď si do kinosál po celom svete a taktiež na Slovensku razí cestu znovuoživený film Stevena Spielberga Jurský svet, prichádza manufaktúra LOUIS MOINET s novým modelom Jurassic Watch. Každý z nás už určite videl minimálne jednu časť Jurského Parku a teda vie, že práve tento svet prehistorických jašterov a dinosaurou inšpiroval ľudí od Moineta k zostrojeniu týchto unikátnych hodiniek.


    U tejto značky nájdeme viacero modelov ktoré sa môžu pochváliť tým, že obsahujú "vzácne" materiály. Ciferníky kolekcie Mecanograph City skrášlovali gragmenty meteoritov a iných hornín z vesmíru. LE Treasures of the World nám zas pripomínali nerastné bohatstvo zeme.

    To čo však prichádza v modeli ktorý si dnes predstavíme, sa vymyká všetkému čo sme doteraz mohli vidieť nie len v rámci tejto manufaktúry, ale v rámci celého hodinárskeho priemyslu.
    LOUIS MOINET JURASSIC WATCH sú prvé hodinky, ktorých ciferník (jeho podkladová doska) je vyrobený z fosílnej kosti dinasaura, ktorého vek je odhadovaná na 175 - 200 mil. rokov. 8|

    Skamenená kosť - surovina na zhotovenie ciferníka bola objavená na bližšie nešpecifikovanom nálezisku v Severnej Amerike. Renomovaný geológ Dr. Andreas Stucki ju v spolupráci s múzeom Sauriermuseum vo švajčiarskom Aathale priradil štvornohému dinosaurovi z rodu veľkých bylinožravcov, do ktorého patrí aj známy, 50 ton vážiaci Diplodocus.

    S tejto fosílie boli veľmi starostlivo vybrané a následne narezané časti, ktorých hustota a štruktúra bola dostatočná pre ďalšie použitie. V ďalších krokoch sa materiál brúsil a leštil, až sa po vyše týždňovej strojovej a ručnej práci dostane do požadovaného tvaru, ktorým je 0,65 mm hrubý plátok kosti s krvavočerveným sfarbením.

    Čo sa týka samotných hodiniek tak ide o plnohodnotné pánske vysokopresné hodinky s púzdrom z 18-karátového ružového zlata, o priemere 43,5mm. O pohon sa stará strojček ktorý bol celý od základu vyvinutý a skonštruovaný v ateliéroch LM. Presnejšie je to certifikovaný chronograf ktorý na súťaži Concours International de Chronométrie 2013 obsadil 3 miesto. Na tohtoročno BASELWORLDE sa dočkal mierneho vylepšenia. (viď video)

    O exkluzivite daného modelu hovorí aj počet vyrobených kusov ktorý sa zastaví na hranici 12ks.

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    ZDROJ: HODINARSKYMAGAZIN, GOOGLE, YOUTUBE

  • Název značky mě zavádí někam do historie, na královské dvory, do starých paláců koncertních síní...a její výtvory mě jen utvrzují v těchto představách. Ovšem jen na první pohled. Vlastně do chvíle, kdy můj pohled zabrousí k technickému popisu jejich hodinek. Tam je všechno jinak, než se navenek tváří, ale v takové souhře, že se jejich mistrovství musím poklonit. To nejsou hodinky, to je vnitřní pocit, to je atmosféra, to je propletenec historie se současností. Moc se mi líbí.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Nemali by sme tie fosilie radsej uchovavat pre dalsie generacie? V BA som bol na vystave fosilii, presiel som casom x-milionov spat. Az tam si clovek uvedomi, co znamena dlzka ludskeho zivota.

    Hodinky su velmi pekne.