Vacheron Constantin Harmony Dual Time

    • Official Post

    Manufaktúra Vacheron Constantin vyvinula a vyrobila tri nové modely časomier ako poctu k 260. výročiu spoločnosti s novým automatickým kalibrom 2460DT - dva pánske modely a jeden pre dámy. Rovnako ako všetky modely z kolekcie Harmony sú tieto troje nové modely certifikované Ženevskou pečaťou, čo je zárukou pôvodu, remeselnej zručnosti, trvanlivosti a odbornosti. Modely Dual Time a Dual Time Small obsahujú oscilačné závažie zdobené pamätným motívom v podobe jemných špirálových vzorov. Kaliber Vacheron Constantin 2460DT so 40 hodinovou rezervou chodu je vytvorený z 233 ručne zdobenými dielmi. Obidve verzie pre muža sú vybavené veľkorysým púzdrom vo vankúšovom tvare z 18 kt bieleho alebo 18 kt ružového zlata. Oproti tomu dámska varianta z bieleho zlata ponúka menšiu veľkosť a lunetu posiatu 88 diamantmi o celkovej váhe 1,20 karátu. Na opálovom ciferníku so strieborným odtieňom ozdobeným zlatými listovými ručičkami vynikajú modré arabské číslice typické pre kolekciu Harmony a zaručujú dokonale jasný odpočet aj duálneho času. Symboli slnka a mesiaca na indikátori dňa/noci sú oproti tomu vyrobené zo zlata. Na zlatom rotore je ručne vyrytý špeciálny vzor k 260. výročiu spoločnosti.


    Kaliber: 2460DT, automatický náťah
    Rezerva náťahu: 40 hodín
    Púzdro: biele/ružové18 kt zlato
    Priemer: 40 mm
    Remienok: ručne šitý z amerického aligátora
    Limitovaná edícia: 625 kusov v každej variante
    Cena: 44.000 €
    Dámsky model: 500 kusov/50.000 €



  • Vďaka za toto vlákno, paráda. U mňa spolu s Patekmi asi naj hodinárska firma, bodaj by som raz nejaký pekný kúsok od nich mal.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

    • Official Post

    Ja to cítim rovnako ako Matej. Tie tvary púzdra sú nezabudnuteľné. Aj keď dual time by som nevyužil. V tomto prípade im to nijako na kráse neuberá. Rovnako pekné z predu ako aj zozadu...

  • Asi ste si už u mňa zvykli na urezávanie číselných indexov, tomu sa proste akosi neviem vyhnúť :mrgreen: ale inak absolútne nádherné hodinky, všetky detaily prepracované, krásna sekundovka, rotor. Úžasné!