Sinn 903 Navigation Chronograph

  • Sinn 903 Navigation Chronograph

    Sinn je jednou ze značek, které dělají poctivé hodinky pro každodenní život. Jak se tedy vůbec zrodil model 903 Navigation Chronograph, není to jen poho pouhá kopie? Dokonce i náramek je stejný. A v tom případě, jaké hodinky jsou lepší volbou? Na to vám neodpovím, obrázek si udělejte sami. Rozhodně se jedná o stejný typ hodinek s velmi podobnými parametry. Jistě, v případě Breitlingu se jedná o použití in-house strojku. Ale argumentem proti je cena, která je u slavného ,,B" trojnásobná. A opravdu chceme být sponzory Travoltových tryskáčů? ;) Ten kdo si to může dovolit s tím problém nemá, ten kdo se zamyslí, dá pravděpodobně přednost značce Sinn.

    zdroj: watchonista, luxury-insider

    Podívejme se nejprve trochu do historie, tam snad nalezneme odpověď na otázku podobnosti obou modelů. Píše se rok 1979, který pro značku Breitling dopadl tragicky - krachem. Části této společnosti byly zlikvidovány. Helmut Sinn, zakladatel Sinn, později koupil práva k užívání typu číselníku modelů Breitling 806 a 809 Navitimer. Tady vzniká historická provázanost a člověk se nestačí divit 8| V dřívějších dobách se u 903 používal strojek Lemania, který stále patří u tohoto modelu k nejvyhledávanějším, později ho nahradil strojek Sellita SW500. Pro letošní rok je tu na modelu 903 několik změn. Má tmavě modrý číselník jehož indexy a ručičky změnily barvu z čistě bílé na barvu vintážní slonoviny. Více než třicet technologických procesů se podílí na čistém a precizním výsledku číselníku.

    Hodinky Sinn 903 mají šroubovací korunku, jsou odolné vůči změnám teplot, vůči podtlaku a jejich vodotěsnost je 100m. Na indexu desáté hodiny mají druhou korunku, která slouží k rychlému ovládání logaritmického pravítka, které se dá využít jako klasické kalkulačky pro násobení, dělení, k měření rychlosti, vzdálenosti a času, spotřeby paliva, stoupání a klesání, ale také s ním lze přepočítat míle na kilometry. Využít všechny tyto funkce dnes již umí málo kdo, ale jedná se o klasické funkce nutné pro opravdové navigační hodinky. I zde značka Sinn potvrzuje maximální funkčnost svého modelu.

    Značka Sinn nabízí po všech stránkách funkční a konkurenceschopný model, s historickou provázaností na značku Breitling, teď se jistě shodneme, že tam kde jsou koupena práva, nejedná se o pouhou obšlehnutou kopii. Pro značku Breitling a její Navitimer hovoří v první řadě jméno, v druhé řadě použití in-house a celková dnešní image značky. Kdo se ale nepotřebuje reprezentovat značkou, nebo s ní nikoho oslňovat, kdo nechce dát trojnásobek za její jméno a in-house, má zde skvělou originální alternativu. Sinn prostě umí a dnes mě dvojnásob překvapil. :super:


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Popis bol veľmi zaujímavý, čo ma viedlo k tomu že som si otvoril stránku výrobcu a hľadal aj iné modely. Túto značku som považoval za veľmi podobnú značke Damasko. Neviem síce čo ma k tomu priviedlo ale už som zmenil názor. Sinn ponúka veľa zaujímavých modelov no jediný ktorý by som si vedel predstaviť vlastniť (vzhľadom aj na svoje rozmery) je model: Sinn 6068The Frankfurt Financial District Watch. Veľmi pekné jednoduché hodinky ktoré vyzerajú rovnako dobre na koži ako aj na ťahu.

  • Túto značku som považoval za veľmi podobnú značke Damasko. Neviem síce čo ma k tomu priviedlo ale už som zmenil názor.

    Adam, napisal si to velmi zrozumitelne a absolutne vystizne :super: presne takto to totiz vnimam aj ja. uplne do bodky. akurát nazor som nezmenil pretoze obe tieto znacky su si podobne aj pokial ide o technicky inovativne riesenia akými nedisponuju ani cenovo radovo vyssie posadeni vyrobcovia. takze pre mna Sinn a Damasko su, vulgarne povedane, nieco ako koncernove dvojicky.

  • bejduko, tvoj pocit prameni prave z tvojej nevedomosti a tym by som ho povazoval skor za bezpredmetny.. kto tieto sinn drzal v ruke musi uznat, ze nicim nezaostavaju za brajtlami.
    watchesfan, tvoje prispevky su pre toto forum korenim, dufam ze ti to vydrzi ;)

  • Pre mňa tiež existujú s týmto dizajnom len jedny hodinky a nie sú od Sinnu. To, že je to legálne nespochybňujem, zaplatili si a majú na to nárok, ale ten dizajn niekto vymyslel a vdýchol mu život...

  • Fake je skutočne nesprávne označenie, spravne sa to nazýva homage, rovnako ako napríklad v priapde Steinhart Ocean One. Fake by to bol, keby to bol pokus o 1:1 kópiu Navitemeru vrátane loga Breitling na ciferníku.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • homage v tomto pripade tiez nepasuje ani nahodou. sinn a ine firmy odkupili kompletne prava + stock dielov od breitlingu. prvotne navitimer od sinn sa skladali z dielov, ktore pochadzali priamo od breitlingu. dokonca bolo mnozstvo z nich signovane "breitling". samozrejme okrem ciferniku...
    ako ma breitling po odpredaji poriesene prava na navitimer v sucasnosti neviem, ani som sa to nikde nedocital...

  • Ako píše Janko, nejedná sa ani o fake ani homage. Na ten dizajn majú nárok obaja. Jeden ho vymyslel s druhý kúpil, keď bol ten prvý v sračkách.

  • Suhlasim s Bejduko-m. Ja mam tiez tento typ zafixovany ako Breitling a cokolvek ine je "fejk" - ci uz je na ciferniku Sinn alebo Parnis alebo nic. Samozrejme neriesim a nepopieram moralne/legalne/akekolvek pravo vyrabat taketo hodinky. Len je to pre B poznavaci znak (aspon podla mna), rovnako ako mercedes rucicky a kyklop pre R. Nemuseli byt s nimi prvi, ani jedini, ale rozsirili ich..

  • Cena za Sinn je cca 2.700,- éček. To je na homage trochu dost. Moc mě těší, že jsem vyprovokoval takovou krásnou debatu, kde vidíme rozdílnosti názorů. Paráda :super: ...podle mně máte kus pravdy na své straně všichni. A Janko, podobných příspěvků jsem již udělal víc než 7.300, takže můj vztah k hodinkám už vypadá na vážnou známost ;) , jenom člověk pokaždé nemůže chytit tak pěkné téma jako v tomto vláknu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • radim sa do skupinky, ktora s tymto nema problem, ale kupil by som si bud navitimery alebo nic... viem, ze sinn na tieto hodinky maju plne pravo, no v mojich ociach je to dizajn navitimerov a mat na ciferniku iny napis ako breitling by mi nenavodzovalo tolku spokojnost... asi som viac komercne ovplyvnitelny ako ostatni ktorym to nevadi :) samozrejme fyzicky kvalitu nespochybnujem a myslim ze to bude 1:1 ;)

  • breitling od sinn je ako ferari od škodovky :D odvezie, pôjde rýchlo, môže mať aj červenú farbu ale ferari to proste nebude :)
    Práve pri hodinkách je strašné hogo fogo okolo originality, histórie a tradície, takže tieto hodinky v mojich očiach sinn degradujú bez ohľadu na kvalitu a spracovanie, ktoré je u tejto značky štandardom (rovnako ako aj u mnohých iných značiek v tejto cenovej kategórií, ktoré môžu ponúknuť viac "originality")

  • mám rád tieto témy, aj keď som vždy na strane tej značky, ktorá s tým dizajnom prišla ako prvá. Nemám moc rád keď niekto takto "opakuje" aj keď si to zaplatil. Aj keď na druhú stranu chápem že chcú dizajn ktorý je vyskúšaný a vedia o ňom že funguje.

  • toto som si síce šetril do recenzie omég, no nedá mi to. U kamaráta som zobral s poličky knihu (neviem ako sa volá) a tam bol spomenutý výskum že ľudí posadili do miestnosti, do očí im bilo slnko a polovica dostala Rayban okuliare, druhá dostala také isté akurát bez značky. A výsledok? Tý s Raybanami videli podstatne lepšie :D

    čiže je to o tom ako kto vníma značku (alebo hodinky), ak ju má človek rád tak si nájde spôsob ako ju ospravedlniť..a zase kto neznáša nejakú značku tak ju bude hejtovať a zatracovať..

  • Homage to jednoznačne je, pretže to rozhodne naväzuje na dizajn originálnych Navitimer, dokonca za to zaplatili. Na to aby to bola homage to nemusí byť dizajn legálne nadobudnutý iba ukončením platnosti patentu, ako je to pri homagiach Rolexu Submariner, to že za to zaplatli na tom nič nemení.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches