• História V roku 1925 sa v tlači objavili prvé inzeráty istej firmy Lapanouse SA, odporúčajúce švajčiarske hodinky značky CIMIER.
    Rok predtým firmu v malej obci Hölstein, v kantone Baselland založil hodinár R. Lapanouse. Druh hodiniek, ktoré rodinný podnik vyrábal po presťahovaní do susednej obce Bubendorf, boli známe pod menom Roskopfov strojček.
    V roku 2011 CIMIER zdôrazňuje svoje hodinárske kompetencie prostredníctvom vlastno vyvinutého BIGMatic automatického modulu založeného na kalibry Unitas 6497-1.
    celu historiu najdete tu .. http://www.cimier.sk/menu/historia-cimier

    :>
    osobne ma zaujal tento model
    Cimier BIGMatic 16 1/2 - Limited Edition
    ( no za povsimnutie stoja i ine modely od tejto znacky )

    parametre modelu
    Mechanizmus:
    Mechanický strojček na ručné naťahovanie Unitas 6497-1 s rozvinutím CIMIER BIGMatic
    Materiál:
    Nerezová oceľ/PVD nanášaná, leštená
    Rozmery: 43 mm
    Sklo:
    Zafírové sklo, jednostranná protiodrazová vrstva
    Odolnosť proti vode:
    5 ATM
    Náramok:
    Kožený remienok s motýlikovou uzatváracou sponou

    informacie cerpane s tohto linku http://www.cimier.sk/

  • U rotoru se mi nelíbí to uchycení a ani to, že zabírá až moc z průhledu na strojek. Korunka má nezvyklou pozici a kdybych s ní manipuloval, měl bych pocit že tohle umístění není až tak super. To je ale otázka zvyku. Subčíselník vlezl až do minutových indexů, to nemám moc rád. Černo-modrá kombinace pěkně ladí s modřenými šrouby, ale jinak mně osobně nic bližšího neříká. Zajímavý indexy, tvarem ale hlavně pěkným 3D provedením. Celkově-pro mně-ani ryba ani rak, takže klidně bych do nich šel, ale jestli bych si je měl koupit, nezavadím o ně pohledem.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Cimier je jedna z mojich obľúbených značiek, neviem sám prečo som si ich obľúbil :mrgreen: proste sa mi asi "len" páčia ich kúsky. Tento je tiež veľmi pekný. Najviac ma však od nich berú square - cushion modely