Christiaan van der Klaauw Real Moon Tides

    • Official Post

    Holandský hodinár Christiaan van der Klaauw je známy tým že vyrába hodinky s astronomickými komplikáciami, a ako prvý priniesol malé planetárium do náramkových hodiniek (http://www.klaauw.com/eng/cvdk-planetarium-ckpt3304). Teraz sa spod jeho rúk vynorila ďalšia prepracovaná komplikácia. Ukazovateľ prílivu a odlivu, ako inak v mechanických hodinkách.

    Ako ale už názov naznačuje, toto nebude jediná komplikácia, ktorou budú tieto hodinky disponovať. Hodinky obsahujú aj najpresnejší indikátor mesačných fáz, aký bol kedy zakomponovaný do hodiniek. To že mesiac, príliv a odliv sa navzájom ovplyvňujú vieme už zo ZŠ. Tomu sa venovať netreba. Čo však určite stojí za spomenutie, je fakt, že 3D komplikácia Real Moon je taká presná, že ak by sme si hodinky teraz správne nastavili, najbližšiu korekciu by sme museli vykonať o 11 000 rokov!
    Komplikácia prílivu a odlivu je rovnako presná a zohľadňuje aj dĺžku dní na mesiaci.

    Plynulý chod všetkých ukazovateľov zabezpečuje kaliber CVDK7383 s 35 kameňmi a dvojitým perovníkom. Rezerva chodu sa pohybuje na hranici 96 hodín.
    Všetku túto nádheru v sebe skrýva púzdro o priemere 40mm z ocele alebo 18-karátového zlata. V prednej aj zadnej časti nájdeme zafír ktorý ponúka z oboch strán krásny priehľad či už na ciferník alebo na strojček.

    Ešte by som rád upozornil na web ktorý je veľmi vydarený a pri každom modeli je animácia, ktorá umožňuje pozrieť ako sa hodinky správajú v reáli.
    Cena je len na vyžiadanie ale asi sa nemýlim ak poviem že v desiatkach tisícov € to nebude.

    ZDROJ: HODINARSKYMAGAZIN
    MONOCHROME-WATCHES
    OBRÁZKY: MONOCHROME-WATCHES
    FACEBOOK

  • Pěknej kousek, přednastavení měsíční fáze je hodně náročná záležitost, rekord drží Andreas Strehler a jeho fáze je přesná na dobu 2'060'757 let. Neskuteční fachmani.


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

    • Official Post

    Tak tak ako vraviš Honzo, no a potom ti niekto "znalý" povie, že: "Veď sú to len hodinky". :mrgreen:

  • Zrovna tohle se mi dnes přihodilo, měl jsem na ruce CVSTOS za cca 20.000,- éček a poslouchal výklad o tom, že PP za 50 mega jsou stále jen hodinky, ten člověk vůbec nepochopil o čem mu tam vyprávím a tak naše schůzka skončila. Nikdy nevíš, co ztrácíš, když nenasloucháš.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1