Glycine Combat Automatic 44mm

  • Predstavene v roku 2005 ako COMBAT Automatic 44 mm
    Tieto Glycine maju retro - futuristický vzhlad, puzdro a remienok akoby boli spojene v jenom celku.
    Dizajn umoznuje aby sa tento 44 mm priemer hodil na kazde zapestie
    Strojcek: ETA 2824-2 automat
    Velkost: 11 1/2 "
    Pocet kamenov: 25
    Rezerva chodu: 38 hodín
    Hz: 4 / 28'800 kmitov za hodinu
    Priemer: 44 mm bez koruny
    Vodotesnosť: 5 ATM

  • Až na slabou WR zajímavej kousek a tentokrát jsem rozuměl i popisu, jenom ty šperky jsou kameny, malé upřesnění, každopádně palec vzhůru :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Jistě je, ale také velmi vzácný a proto se v dnešní době většinou vyrábí uměle, je to jakýsi fejk rubínu ::d , pro jeho výrobu se používá několik různých metod, namátkou Verneuillova metoda, Czochralského metoda nebo hydrotermální metoda. Takže originál hodinky, v této cenové třídě, jsou plné šperkařských fejků...raději jim budu říkat kameny :ghee:

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Si ako Wiki :) ale vôbec si ma nepotešil :( mám plnú hodinkovnicu fejkov


    Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

    A stitch in time :D

  • @rozgon prosim Ta, z akého zdroja si cerpal? mne sa totiz tento konkretny model od Glycínu mimoriadne paci ale myslim ze nie je z aktuálnej kolekcie. obavam sa ze je to starsi modelovy rad, mozno tak 3-4 roky dozadu. ja som ich pre istotu este hladal aj na oficiálnej stranke ale nemaju ich v ponuke. preto sa pytam ci si nahodou nezistil ci ich opat nemaju v plane vyrabat. to by bolo fajn. aj napriek relativne velkemu rozmeru pri tomto tvare puzdra by mohli byt nositelne...

  • @Branislav
    cez Google ... Ja hladam na slepo co sa zapaci to sem dam
    Tie zelene by som bral i ja su celkom fajn .. mozem ti pomoct tak ze tu mas referencne cislo a to je
    Glycine Combat Automatic 44mm Ref. 3846

    Neskusal si napisat priamo E-meil do Glycine
    mozno maju skor odpoved na tvoju otazku ako ja .... tiez ma zaujima cena ktoru som nenasiel.


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • dakujem @rozgon .tieto som pred casom inak tiez nasiel cez Google a hned ma zaujali. tvar puzdra je paradny a pritom su tak tenke ze presne ako si napisal plynule prechadzaju do remienka a prakticky s nim akoby tvoria jeden kus. a zhodneme sa, bo tie zelene boli okamzite aj moj favorit :) vdaka za ref. cislo. do Glycinu som nepisal, priznam sa to ma ani nenapadlo. inak na stranke maju pekne vynovene modely - napr. aj Combat7. niektore z novych farebnych kombinacii su vazne vydarene a velkost 42mm je nositelna. napr. tieto vôbec nie su na zahodenie...

    http://glycine-watch.ch/collection/com…w/show/nr/3898/

  • Je to možný, ale v tom mém odkazu již ne

    ja viem, vsimol som si :/ od 2011... vazne skoda ze niektore modely si neudrzia a nevyrabaju ich aj nadalej. je mozne ze predajne cisla neboli nijak zavratne, no nemozno popriet ze ten model bol originalny, zaujimavy a nepriehliadnutelny

  • Pro mně je v tomhle případě jasněji. Velikost až moc a absence lunety je pro mně vyřazuje. Ale velmi podobnou konstrukci pouzdra má mimo jiných kousků třeba Davosa, příjemnější rozměr a luneta z nich dělá žádostivější model, to již nemluvím o WR, které je už slušných 100m.


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • tak tieto Trailmastery mam uz davnejsie v merku, jedine co ma odradza je day/date, a slaba lumi. vnutornu lunetu by som este ako tak stravil, ale jedina ak by korunka jej ovladania bola na pravej strane puzdra ako korunka natahu. tak ako to ma napr. Hamilton alebo ine znacky.

  • V tom je ten rozdíl, To co Tebe odrádza mně láká, na korunce se shodneme, lumi je slabá, Glyciny jsou celkově vymakanější, ale musim říct, že k oboum modelům mám stejně daleko jako k pólu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • :) ano, Ty mas day/date ako jednu z podmienok. ja datum ocenujem, to je asi jedina komplikacia ktoru som aj schopny realne vyuzit. s vonkajsou lunetou mam tiez pozitivnu skusenost, mal som a aj pravidelne vyuzival. to ale nie je komplikacia. mna celkovo dost berie ten tvar puzdra ako maju tie Glycíny, Trailmastery, Archimede Outdoor, pritom to paradoxne prave nie su znacky o ktorých by som zrovna snival :) tie Combaty su realne velke, pre mna urcite no ten tvar puzdra ich mozno robi nositelnejsimi. co prave na týchto puzdrach ocenujem je najmensi mozny rozmer lug to lug takze napr. 42mm puzdro by som pri mojom 170mm zapasti asi unosil. v poslednej dobe zatial dost intenzivne uvazujem prave o Archimede Outdoor, i ked k nim mam tiez urcite vyhrady, predovsetkym nezmyselne natocene cisla - vsetky smeruju do stredu cifernika, co ma dost odradza, priam irituje. inak su to ale asi momentalne jedine hodinky ktore maju fajn puzdro - dokonca povrchovo tvrdene, rozumny rozmer, su prehladne, jednoduche, dobre citatelne, maju lumi, skrutkovaciu korunku, pevne "dýnko" bez priehladu co je pri takomto type hodin vyhodou. myslim ze ide o celkom odolne hodinky. i ked par drobnosti by som este vylepsil :)

    • Official Post

    Glycine mna nejako extra neoslovuje. Ani tu to inak nebude... Ale zaujalo ma puzdro, vyzera celkom nizko, akto samozrejme neni daky opticky oj...
    Tie pvd/dlc sa mi pacia :super:

  • Glycine mna nejako extra neoslovuje

    tak okrem troch modelov - Combat 6 (ma ich Edy -Tomáš) a novych uz spominanych Combat 7 + tych ktorym je venovane toto vlakno (ale len tie PVD) ani mna. toto su vlastne jedine modely ktore by som si vedel predstavit na zapasti a tie sa mi seriozne pacia. no inak ta znacka tiez nepatri medzi moje vysnivane.