WALTHAM International SA - Solo Tempo XA Titanium

  • V roku 1927 Charles A. Lindbergh úspešne absolvoval transatlantický let z USA do Francúzska. Na tú dobu naozaj pozoruhodný výkon. Na palube lietadla Spirit Of ST Louis bol palubný prístroj WALTHAM XA-Type 37 a hodinky Solo Tempo XA Titanium sú sú inšpirované práve týmto prístrojom, ktorý si vraj pán Lindbergh aj sám vybral a osobne do lietadla namontoval.
    Je naozaj dobre, že pri pohľade na toto lietadlo, bol tento len úspešný. :super:

    WALTHAM XA-Type 37


    WALTHAM Solo Tempo XA Titanium
    - priemer 47mm, titán, PVD, keramika
    - kaliber Waltham W.DB-001 Dubois-Dépraz 14060
    - rezerva 45 hodín
    - WR 300m

  • rozmer obludne velky, ale hodinky vydarene. zvlast pokial ide o podobu s pôvodnými palubnými. inspiracia originálnou predlohou splnila ucel. najviac ma dostala ta uplne prva fotka - ten tvar puzdra je perfektny. evidentne sa s tym vyhrali - sklony jednotlivých ploch su akoby inspirovane stealth technológiou. kazda je pod inym uhlom. vzdialene to vo mne evokuje tvary F-117. dobry, skvele citatelny cifernik, a mimostredna sekundovka na poz. 12 je parada! Martin chcem sa opytat, neviem ci mi budes vediet povedat, ale to su dve rozne farebne varianty? pretoze ako vravim, ten model na prvom snímku vyzera najlepsie. hrot minutovej rucicky, sekundova rucicka aj cela stupnica, a minutove indexy na vnutornej, predpokladam otocnej lunete su zlte, nieco na sposob "old radium" a najviac sa priblizuju originalu. puzdro, resp. "jadro" puzdra je bez PVD zatial co na ostatných fotkych su vsetky casti PVD povlakovane. takze to vyzera na dve rozne farebne vyhotovenia.

  • Ospravedlňujem sa, toto som, priznám sa - zanedbal, hanba!, takže rád doplním.
    Sú tri varianty: Pure - titan (5500$), Eclipse - titan/PVD (5700$), Black Matter - black titan (5700$) - (označenie ako XA G5)



    Potom nasleduje CDI G5 (tri rovnaké prevedenia ako prvý model)

    A nakoniec ETC G5 (chrono, opäť tri rovnaké prevedenia ako vyššie)

    Ostatné info na https://hodinkomania.sk/www.waltham.ch ;)

  • @mapo to nebola kritika, iba otazka. ale na druhej strane si doplnil pekne fotky :) vdaka. no ale ceny su teda tiez na urovni. nikto by asi necakal ze take hodinky budu za tisicku, ale aj tak je to myslim vcelku dost...

  • kurnik sopa, uz mi to nejde editovat tak musim novy príspevok - neda mi neopytat sa - Martin, ta fotka s hodinkami na ruke, to je Tvoja? mal si moznost realne si ich vyskusat? lebo na zapasti vyzeraju bezchybne a sedia skvele, a to aj napriek tomu velkemu rozmeru.

  • :mrgreen: :super: nieee nieee nie je to moja ruka, našiel som tú fotku na nete, snažím sa vždy pridať foto na ruke nech je vidieť ako hodinky sedia.
    Cena je podľa mňa primeraná spracovaniu, materiálu, histórii či kalibru, ale áno, je to dosť :)

  • mne sa tak isto ako Branislavovi páčia prvé najviac, sú čitateľné, prehľadné, jednoduché ale zároveň prepracované do detailu. pekne sú spravené aj ručičky, ciferník vyzerá úplne úžasne aj indexy.
    a zaujímavé sú ešte tie CDI G5, 5 ručičiek centrálne umiestnených a predsa sa v tom dá jednoducho orientovať.
    takže za mňa velký
    :super:

    Paletteankerhemmung.gif

  • Pridám ešte dve fajn fotky pre predstavu veľkosti. Fakt ma bavia tieto hodinky. S tou veľkosťou to bude pri tomto tvare podobné ako Dwiss.

  • Pridám ešte dve fajn fotky pre predstavu veľkosti. Fakt ma bavia tieto hodinky. S tou veľkosťou to bude pri tomto tvare podobné ako Dwiss

    aha, som si myslel ze si mal to stastie :) ale inak tie fotky na zapasti len dokazuju ako sa tie hodinky vydarili. nie kazdy zvladne reminiscenciu na nejaky model, no v tomto pripade sa to podarilo dokonale, o to viac ze ide v podstate o "klon" palubných hodin na naramkove. no a to Tvoje prirovnanie k Dwiss je na mieste. tiez ma to napadlo a musim s Tebou suhlasit.

    mne sa tak isto ako Branislavovi páčia prvé najviac, sú čitateľné, prehľadné, jednoduché ale zároveň prepracované do detailu. pekne sú spravené aj ručičky, ciferník vyzerá úplne úžasne aj indexy.

    tymto je povedane vsetko :) ostava mi len prikyvnut, niet im co vytknut. ked sa firma rozhodne vyrabat aj "babský" model v rozmere 42mm tak zacinam setrit peniaze :)