Longines Heritage Diver 1967

  • Longines Heritage Diver 1967

    Strojek...mechanický s automatickým nátahem L 688.2 základ ETA AO8.231, 27 kamenů, rezerva chodu 54 hodin, malá vteřinová ručička na 9. hodině.

    Chronograf...centrální vteřinová ručička, 30-ti minutový sčítač na 3. hodině, 12-ti hodinový na 6. hodině

    Pouzdro...42mm, bordó hliníková vložka lunety, šroubovací korunka i dýnko, WR 300 m.


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Toto je asi jediný model ktorý sa mi z rady Heritage vôbec nepozdáva. Neviem, či je to práve tou farbou lunety alebo nie, ale celkovo ma vôbec ničím nezaujali :/

  • skoda tej "teplej" lunety - na mna na fotkych posobi ako ruzova a to je uz trochu prilis. ale jednu vec pohnojili fakt kardinalne! 30minutovy scitac chrona na pozicii 3 :/ v porovnani s ostatnými dvoma subdialmi ktore maju rovnaku velkost posobi mimoriadne disproporcne rusivo. celkovo tak stylisticky "rozhodi" cely cifernik hodiniek, ktory tym padom aspon pre moje oko vyznieva velmi disharmonicky :/ myslim ze sa im podarilo slusne hodinkove faux pas. pokial ovsem nevychadza z nejakych historickch suvislosti no ani to by ma nepresvedcilo. no a datova apertura v tejto pozicii je pre mna neprijatelna pri akomkolvek modeli

  • Trochu té designové disharmonie osobně docela vítám, zvlášť je-li zároveň i užitečná k rychlejšímu a přesnějšímu odečtu, zároveň doufám, že ta luneta bude mít blíž k Tudorům než k Modrý ústřici :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tak toto je naozaj zlé, L. prekvapili. Aj keby som nebral do úvahy existenciu rôznych fake hodiniek, toto je gýč, aj keby boli jediné na svete. U mňa čistá Miletička. A pritom ide o značku, ktorú mám veľmi rád, ich legend divery sú top.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Pozdáva so mi ťah, ktorý pôsobí jemnejším (pohodlnejším) dojmom. Inak celkovo hodinky na mňa pôsobia neutrálne. No oceňujem cyklámenovú farbu lunety. Konečne trocha oživenia oproti klasickým čiernym resp. modrým lunetám, ktorých je všade plno.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Vrazme tam jeden väčší subciferník, ktorého indexové čiarky budú rôznej dĺžky. Čo ty na to? OK. A dáme ešte jeden, ale menší. Super. A aby toho nebolo málo dajme ešte jeden ale inej farby. Paráda. Aha, kolega, tu je ešte kúsok miesta, napchajme tam dátum. Výborne. Počkaj, počkaj, je tam málo farieb. Moja žena má rada ružovú... jasné. Ružová luneta, to bude krása. Aby toho nebolo príliš málo, dajme na lunetu okrem minútovej škály aj "12" hodinovú. Fajn, zmestilo sa... počkaj, počkaj, nevyzerá to divne? Trochu, ale necháme to už tak, veď všetky ostatné modely sú pecka, tak jeden bude gýč z Miletičky :mrgreen: BUM!