Ulysse Nardin Classico Kruzenshtern

  • Ulysse Nardin Classico Kruzenshtern

    Nikdy mě nepřestane udivovat mistrovství zpracování uměleckých číselníků zakomponovaných spolu s mistrovskou ukázkou mikromechaniky do nádherných pouzder hodinek z ušlechtilých materiálů. A je tomu tak i u nově představeného modelu hodinek pojmenovaných po slavné lodi vyrobené v německých docích, padnoucí v poválečném přerozdělování roku 1946 do sovětských rukou, kde byla přejmenována na Kruzenshtern podle němce Adama Johanna Krusensterna pů sobícího v 19. století v ruských službách.Tato loď se účastnila mnoha plaveb při různých akcí a vytvořila nesmazatelnou stopu nejen v sovětském námořnictvu. Dnes funguje především jako školní loď.

    Hodinky vznikly v limitované edici 30 kusů a to ve dvou provedeních, z bílého arůžového zlata. Pouzdro má průměr 40 mm a WR 50 m. Strojek můžeme pozorovat spodním safírovým sklíčkem. V hodinkách tiká strojek UN 815 s certifikací COSC a 42 hodinovou rezervou chodu.


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Hodinky ako klenot... Pri pohľade vyššie ma nenapadne vhodnejšie a výstižnejšie pomenovanie toho čo vidím. Dokonalá ručná práca ktorá je odvedená na tom ciferníku, si nezaslúži byť schovaná niekde v trezore alebo vo vitríne. Každý v mojom okolí by už z diaľky pozeral čo za nádheru sa mi to leskne na ruke a ja by som vždy s veľkou hrdosťou tasil s pod rukáva tento krásny kus hodiniek...