Oris Divers Sixty-Five

  • Oris prekvapil svojich fanúšikov a predstavim nové hodinky ešte pred baselworldom. Jedná sa o reedíciu staršieho modelu (ako to už často býva). Ide o potápky inšpirované starším modelom ktorý môžete vidieť na fotke

    Je to model ktorý sa začal vyrábať v roku 1965. Pôvodne tieto hodinky používali strojček s ručným náťahom, mali dátum na treťom indexe a 100m WR.

    Nový model má označenie 733 7707 4064, Oris Divers Sixty-Five. Strojček automatický - Oris cal. 733 (Sellita SW200), priemer puzdra 40mm, WR 100m (10ATM). Luneta bude na novom modely hliníková. Priehľad na strojček tento krát neuvidíme, miesto toho sa zo zadu nachádza vintage Oris logo. Na výber je gumený remienok alebo NATO. Cena 1 600 eur.

  • remeň je ako tak ok, skor ta luneta mohla byť fakt keramická.. ale zas keď chceli zachovať ten vintage look tak asi je lepšia hliníková. Skôr WR mohli zvýšiť. 100 to nie je moc potápkové

  • Keby indexi nechali také, ako boli na starom modeli tak by to bolo lepšie. :)

  • pekny a zaujimavy model. v podstate neriesim ci je to retro alebo odkaz na stare casy, mne sa tento kusok paci ako sucasny model, ktorym by ma u oris primeli kupit ho, keby cena bola polovicna. cenovu politiku vsak respektujem a ostavam z pozdravom ako nestranny pozorovatel :D

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Prvy pohlad, hmm dalsie retro potapky, prim luneta, hnusne 3,6,9,12 indexy, fuj... No cim viac sa na ne pozeram, zacinaju ma niecim provokovat, maju v sebe nieco tajomne a testosteronove zaroven... Snazim sa si ich predstavit s povodnymi indexami, no uz to tam nie je, tie divne 3-12 indexy ich robia jedinecnymi, dokonca v nich vidim istu alternatívu LLD... Hmmm, rozhodne velmi zaujimave hodinky :super:

  • Indexy jsou strašný, WR je ubohá i když pro suchozemce jen tak tak dostačující, celkově opravdu vypadaj jak z doby mejch Prim Sport první generace, cena hrůzná, kvalita nekvalita. Můžou vůbec chtít tolik za podprůměrný vlastnosti potápek? Můžou, nejsou jediní. Co mi nabídnou za svojí cenu...upřímně nic moc...ale tady nastává obrat, líběj se mi a i na ty indexy bych si zvyknul, jen cena by musela být pod LHC. Nebo alespoň stejná.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Indexy jsou strašný, WR je ubohá i když pro suchozemce jen tak tak dostačující, celkově opravdu vypadaj jak z doby mejch Prim Sport první generace, cena hrůzná, kvalita nekvalita. Můžou vůbec chtít tolik za podprůměrný vlastnosti potápek? Můžou, nejsou jediní. Co mi nabídnou za svojí cenu...upřímně nic moc...ale tady nastává obrat,

    tak som si cital prispevky a reakcie na tento model a chvilkami som zcasti suhlasil a chvilku som sa aj usmieval. moj nazor - hodinky su pekne. indexy biju do oci a najprv som si povedal ze toto snad nemuseli, ale cim dalej sa na ne pozeram tym viac sa mi (indexy), ale aj cele hodinky pacia. tie indexy su tak skarede az su zaujimave a ako vravim, v tejto faze mi uz vyslovene ulahodili. dodavaju hodinkam vyraz a originalitu. pre mna take 60-te roky. moze byt. luneta ako ste sa zmienili viaceri je klasicky Prim. materialovo posobi lacno - ako z bakelitu. ale zase to chce chvilku a cloveku sa zacne niecim celkom pacit. okrem toho zatial nikto z nas ani netusi aka je v skutocnosti, pocitovo na dotyk, ako sa ovlada atd. mozno by sme boli prijemne prekvapeni. nemyslim ze Oris by si dovolil vypustit nejaky aušus. rucicky su paradne! tie "hltam" a vodotesnot - no, su to skor "kancelarske potapky" ale pre mna je vsetko nad 200m do reálneho zivota zbytocne. takze tych 100m na "bežné domáce žuvanie" :) si myslim je uuuuplne v klude. jedine co je podla mna slabota je gumeny remen. pripada mi ako velmi lacna napodobenina remena aky maju Jaeger -Le Coultre Deep Sea Chronograph. aha - a co by som si dovolil skutocne vytknut je akakolvek absencia ochrany korunky, to je vazny nedostatok. v tomto ma @mapo uplnu pravdu. ale inak, aspon za mna "prďácke" hodinky! aj za tie peniaze :)

  • Ochrana korunky nebyla úplně běžnou záležitostí a u některých značek a modelů není do dnes. Akci nazvanou změna indexů jsem moc nepochopil, tak oslavuju svuj starej model nebo neoslavuju a když jo, tak proč tam prdnu indexy používaný jinejma značkama a nekorespondující s originálem? To mají takovej R. Sub komplex? Ale jak je vidim, škoda že nebyly i na tom původním modelu, teď by ve mně nevyvolávaly otázky.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Honzo, ten Submariner komplex ktory spominas ma zial mnoho dalsich znaciek. zrovna pri Orise by som sa nejakej lacnej inspiracie prave Submarinermi urcite neobaval. paradoxne ten povodny model mi pripada viac "Roládovský" ako tato reedicia. tie nove indexy skutocne mozu posobit jemny zmätok, ale neviem - mna vazne po chvili doslovne chytili za srdce. ako mi najprv pripadali rusive, tak mi stale viac a viac zapadaju do celkového konceptu hodiniek. ale opäť je to len moj osobny nazor. Oris to mozno neponal ako doslovnu oslavu povodného modelu ale skor inspiraciu. kazdopadne chapem a respektujem Tvoj nazor - ked hommage tak so vsetkym co k tomu patri. z tohto pohladu sa niekomu mozu tieto hodinky javit ako nieco co nie je ani povodne ani nove. ale nemozem si pomoct mne sa velmi pacia. velmi! :)

  • Ta narážka komplexu platila pro ten původní model, ale s myšlením v současnosti. A něco prozradim, mně se taky kurňa moc líběj na čemž má největší podíl nepopsatelný odstín těch indexů v reálu, dám krk za to, že se nese v duchu konkurenčních značek na podobných kouscích, teď jsem ho viděl na tool vojenskejch béčkách, ale taky na zenithech, jestli je opravdu podobnej bude to, alespoň pro mne, krása.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Ta narážka komplexu platila pro ten původní model

    ano, aj ja som to tak vnimal - v suvislosti s povodnym modelom. a vidis, nakoniec dostali aj Teba :) tie hodinky maju hociako nieco do seba! uz to tu odznelo ze lunetu mohli vyrobit keramicku. jej dizajn je o.k. mne sa ten Prim styl paci, akurát eloxovany hlinik, aj napriek faktu ze v hodinarstve zaziva akusi renesanciu (Hamilton, Certina) povazujem za skvely material - ale v leteckom pripadne automobilovom priemysle (+dural, etc...). pokial vsak ide o hodinky, s výnimkou titanu som jednoznacne za ocel.