• Poviem vám úprimne že keď som tieto hodinky uvidel po prvý krát, mal som zmiešané pocity. Ako sa mi vidíte je to dosť slušný cirkus :mrgreen: Keď si však niečo o týchto hodinkách povieme, verím že to budete vnímať inak. Hodinky značky BOVET nesúce označenie Récital 17, sú skutočným, malým zázrakom.

    Čo sa týka dizajnu tam sa podpísal modelový rad Dimier, čo možno vidieť hneď na prvý pohľad.

    Budeme sa venovať tomu hlavnému a to je ciferník ktorý sa nedá prehliadnuť. Obsahuje hneď niekoľko ukazovateľov. Ako prvé si spomeňme 3 časové pásma ktoré sú uložené v rovine, pričom tomu aktuálnemu patrí stredná (centrálna) pozícia. Odčítanie času zabezpečujú 2 modrené ručičky fluorescenčnými špičkami. Ďalšie dve časové pásma sa zobrazujú na pozíciach 3 a 9 hodiny. Tie zobrazujú čas vo vybraných oblastiach ktoré sú zvolené nad každým príslušným subciferníkom. To ale nie je všetko kedže každý z nich zobrazuje aj deň a noc vo vybranej lokalite.
    Človek by si povedal že je to maximálne neprehľadné s čím by som súhlasil, no pravé z dôvodu eliminácie neprehľadnosti je jedinou farbou ktorá je použitá na indexoch a príslušných ukazateľoch modrá.

    Nevenovali sme sa ešte spodnej strane ciferníka ktorú lemuje dvojitý indikátor lunárnych fáz, na ktorý je značka právom hrdá kedže zobrazuje fázy mesiaca paralelne na oboch pologuliach. To malo za následok nutnosť použitia kompasovej ružice. Nutnosť korekcie je raz za 128 rokov.

    Púzdro ktoré dokáže v sebe schovať všetky tieto komplikácie dostalo rozmery 44mm, a z oboch strán nájdeme zafír. Použitý kaliber VIRTUOSO II, nám prichystal ešte jedno prekvapenie. Po otočení púzdra sa na zadnej strane objaví ukazovateľ 7 dňovej rezervy chodu a trojitá sekundová ručička.
    Na záver sa dá dodať asi len jedno... :amen: :amen: :amen:
    Cena: zatiaľ neznáma.


    ZDROJ: HODINARSKYMAGAZIN
    Obrázky: GOOGLE