Mido Multifort 80th Anniversary GMT Edition

  • K rôznym výročiam zvyknú vznikať "výnimočné" hodinky. Táto tradícia neobišla ani švajčiarsku značku Mido ktorá prichádza s modelom Multifort 80th Anniversary GMT Edition ref. M005.929.36.031.00. Vďačíme zato 80. výročiu rady Multifort. Hodinky vyzerajú elegantne a pôsobia veľmi luxusne.
    Poďme sa hodinkám venovať postupne.

    Ciferník: Zdobený ženevskými pruhmi a chránený zafírovým sklíčkom. To čo si však všimne každý na prvá pohľad je komplikácia GMT. Ukazovanie času v druhom časovom pásme má na starosti vnútorné otočné okružie, rozdelené na 24 častí. Nesmie chýbať dátumové okienko, a zlaté indexi (zlaté PVD).

    Srdce hodiniek tyká v rytme kalibru Mido 1193 (základy ETA 2893-2). Obsahuje 21 kameňov a rezerva by sa mala vyšplhať na hodnotu 42 hodín. Krásy strojčeka si užijeme aj vďaka zadnému priehľadu.

    Púzdro je vyhotovené z ocele (316L) s rozmermy 42mm a je pozlátené vrstvou PVD rovnako ako už spomínané indexi. Aj keď v tomto prípade netreba nejakú extra WR poteší deklarovaná vodeodolnosť 100m. Elegantný a luxusný dizajn hodinkám zabezpečuje aj hnedý teľací kožený remienok so sklápacou sponou rovnakej úpravy ako ostatné kovové časti.
    Cena by sa mala pohybovať tesne pod hranicou 1 000€ čo sa mi dá veľmi prijateľné :)

    ZDROJ: HODINARSKYMAGAZIN