• ,, Ľudia chcú žiť slobodne, mať slobodnú vôľu a šancu uskutočniť svoje sny. "



    Founded - 1891, Ohio, USA
    Founder - Webb C. Ball
    Headquarters - La Chaux-de-Fonds, Switzerland
    Products - Swiss Made Mechanical Watches
    Website - https://hodinkomania.sk/www.ballwatch.com


    Rozvoj hodinárskeho umenia v Amerike možno čiastočne prikladať k príchodu a vývoju amerických železníc, do ktorých príchodu nebola, až na výnimky, skutočná potreba meranie presného času. Každé mesto malo svoj vlastný čas určovaný podľa polohy Slnka. Príchodom železnice a dlhých tratí spájajúcich jednotlivé mestá nastáva problém vzájomnej koordinácie času, pretože z dôvodu časovej nekoordinovanosti hrozili aj železničné nehody. Koncom roka 1883 sa predstavitelia železničného priemyslu medzi sebou dohodli o rozdelení krajiny do štyroch časových pásiem a určili si miestny čas. Verejnej správe to trvalo o poznanie dlhšie, a až v roku 1918 americký kongres túto koncepciu schvaľuje.


    Webb C. Ball

    Zakladateľ značky Webb C. Ball sa narodil 6. októbra 1847 v americkom Ohiu. V čase prijatia definície miestneho času roku 1883 sa stáva prvým hodinárom, ktorý používa časové signály vysielané z námorneho observatória vo Washingtone DC k prenášaniu presného času do Clevelandu. Mnoho rokov chodili ľudia okolo jeho obchodu a nastavovali si podľa neho presný čas na svojich hodinkách. ,, TIME Ball "znamenal absolútne presný čas pre celé územie severného Ohia.
    Webb C. Ball vytvoril technické normy pre hodinky, ale aj kontrolný systém hodín a hodiniek používaných na železnici. Jeho meno znamenalo veľký pojem v oblasti merania a sprostredkovania presného času.
    V súčasnej dobe je BALL Watch.co jednou z najuznávanejších značiek po celých Spojených štátoch a je aj naďalej verná svojej pôvodnej tradícii vyrábať spoľahlivé a presné hodinky v duchu moderných požiadaviek, ale pri súčasnom zachovaní tradície, ktorá na nás dýcha z každého ich modelu.

    V dnešnej dobe nás značka Ball udivuje nielen dizajnom, ale aj kvalitou a presnosťou svojich hodiniek vďaka využívaniu moderných technológií, konštrukčných prvkov a materiálov.


    SpringLOCK® Patented Anti-Shock System
    Najčastejšou príčinou poruchy presnosti hodiniek po náraze je poškodený vlások. Patentovaný SpringLOCK® System eliminuje až 66% účinku nárazu.

    Night Reading Evolution
    Self-Powered Micro Gas Tubes (H₃) sú svetelné zdroje vyrobené švajčiarskou inovatívnou technológiou svietiace až 25 rokov.

    A-PROOF® Patented Anti-Magnetic System
    je revolučný prístup k ochrane mechanického strojčeka proti vplyvu magnetického poľa. Na jeho ochranu sa používa materiál Mumetal a špeciálneho mechanizmu s clonou. Mumetal je zliatina niklu, železa, medi a molybdénu s veľmi vysokou magnetickou priepustnosťou a ktorá je schopná odchýliť statické alebo nízkofrekvenčné magnetické siločiary.

    Cold Temperature Endurance
    Špeciálne zloženie olejov používaných v hodinkách má rozsah prevádzkových teplôt -40 ° C do 60 ° C (-40 až 140 ° F).

    Patented Helium System
    Patentované umiestnenie héliového ventilu slúžiaceho na vyrovnávanie tlaku v hodinkách priamo do ich korunky.

    GMT and Worldtime Functions

    Výber strojčekov je u Ball naozaj široký, pre presnejšie súpis navštívte prosím oficiálne stránky. http://www.ballwatch.com/global/index.php?option=com_technology&task=41&lang=en-GB

    Slide Chronograph
    Použitie patentovaného posuvného ovládača u hodiniek Ball s chronografom uľahčuje spôsob jeho používania. V smere hodinových ručičiek sa chronohraf spúšťa a zastavuje, pohybom proti smeru hodinových ručičiek sa chronograf resetuje.

    Patented Folding Buckle
    Spona stvorená pre vysokú odolnosť a extrémne pohodlie.

    Water Resistance
    Pri modeli Engineer Hydrocarbon DeepQUEST dosahuje hranicu 3,000 / 9,850ft.

    Crown Protection System
    Korunka, jedno z najzraniteľnejších miest strojčeka pri náraze a najzložitejšie pre ochranu proti vniknutiu vody. Značka Ball má k jej ochrane vlastný patentovaný systém.

    V nejbližších dnech si přiblížíme model Engineer Hydrocarbon DeepQUEST, který jsem měl možnost vyzkoušet.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Pecka článok, Ball je velmi sympatická značka.. dobré je na nich že vela týchto vychytáviek sa dá nájsť aj v základných (lacnejších) modeloch. Zaujímalo by ma čo v reále znamená tá ich protišoková ochrana - že s nimi možem v pohode behať / bicyklovať a nemať blbý pocit že niečo pokazím ?

  • Na pořádnou odpověď by to chtělo najít nějaký poctivý antishock Ball test, jediný co jsem se zatím dočetl je, že jejich systém je schopen neutralizovat i velké nárazy i pády hodinek. Nic bližšího jsem zatím nenašel, ani Watchuseek není upovídanější.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Amortiser® anti-shock systém

    Možnosťou zablokovaním - uzamknutím rotora automatického náťahu sa znižuje riziko poškodenia strojčeka pri náraze.
    Ak je v polohe On, rotor sa nemôže točiť a tým je ústrojenstvo chránené a zároveň sa v tomto režime hodinky správajú ako hodinky so strojčekom s manuálnym naťahovaním.
    V polohe OFF, sa rotor voľne otáča a plne vykonáva funkciu automatického náťahu.
    Tento zámok sa nachádza na spodnej časti hodiniek v tvare leteckej vrtule. Tento dômyselný systém chráni mechanizmus strojčeka nielen proti bočnému nárazu, ale tiež proti vertikálnemu a v kombinácii s ochranným prstencom aj proti magnetizmu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • nevadí, mne je fuk či kúpim hodinky zo španielska alebo zo slovenska. Z iguanasell ti ich pošlú a výber majú fakt slušný.

    Ale v toptime ponuke by mi Ball nevadil :mrgreen: