Audio(filne) okienko, alebo na com pocuvate svoju oblubenu hudbu?

  • Mame tu niekolko tem, co sa hudby tyka tak som sa nechal trosku inspirovat na vytvorenie tejto temy..

    Mohlo by byt zaujimave podelit sa o nejaky ten audio hardver, ci uz sluchatka alebo komplet zostavy, clovek sa rad priuci trosku..

    Skusim zacat, dlhe roky som pocuval hudbu cez Koss Porta Pro a prideleny pracovny hardver, zo zaciatku nejake pracovne stanice, neskor mobilne pracovne stanice (teraz HP Elitebook 8570w), co su sice "nalozene" pocitace, ale co sa tyka zvuku z integrovanej karty, povedzme si pravdu, stoji to za hovno :]

    Rozhodol som sa pre taky maly upgrade a zadovazil som si sluchatka Sennheiser HD439, pricom som si ich kupoval s dorazom na ich nizku hmotnost. Ano, mohol som siahnut po modeli Momentum, co by parametrami vyhovoval, ale cena 4 krat vyssia ako tieto zavazila a isiel som do low costu so super zvukom..
    Casom som zistil, ze ten zvuk by mohol byt lepsi, tak som skusal externe zvukovky od sound blasteru (Recon3d, X-Fi surround Pro) az som nakoniec skoncil pri DAC od FiiO E10k

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • ja tiež nie som nejaký veľký audiofil - používam slúchatká od Apple - earpods - na klasickú hudbu, čo asi počúvam najviac mi to stačí. Nemám iPod, ale na tieto účely mám staručké 3GS-sko.

  • V praci - AKG K240MKii + Fiio E10 (zvukovo OK, ale pohodlne a nehucia velmi von)
    Doma #1 - Beyerdynamic DT990pro + Fiio E10 (zvukovo uplna spokojnost, ale velmi prepustaju zvuk von/dnu, do prace nevhodne :( )
    MHD a pod. - Etymotic research HF5 + telefon (zvukovo uplna spokojnost, velmi dobre izoluju)

    A ked som raz za cas sam, tak
    Doma #2 - Canton Vento 870 + Denon AVR 2310 (pre mna lahoda.. :) )

  • mysiak, mas to dost luxusne :hello:

    este som sa chcel opytat, ked mate sluchadla 250+ gramov, netlacia po case na hlave? Ja som prave z toho dovodu vyberal lahsie, aby som zvladal ich mat skoro cely den v praci na usiach

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Na domace pocuvanie mi vaha sluchadiel nevadi, skor silny pritlak alebo ked nesedia na hlave dobre (mam asi mensiu hlavu a niektore mi padaju aj na min velkosti). Alebo som este nemal nejake naozaj tazke, AKG aj Beyer su bez problemov aj niekolko hodin :)

  • Tak aj ja sa zapojím, slúchadká ktoré som vyskúšal: Audiotechnica Onto, panasonic rp-htx7 (krasne retro), koss plug, sennheiser CX 300 II...
    jediný prúser je že mi žiadne nevydržali viac ako pár mesiacov tak som rezignoval, no toto vlákno ma nakopáva ku kúpe nového kúska :)

  • cretino, napr Beatsy sú ťažké ako prasa, to je fakt fakt cítiť na hlave (aspoň teda tie čo mám - Beats Pro) ale počúvať doma sa s tým dá, ale na cvičenie nosím sennheisery nejaké, neviem aké.. :D

  • prave to by som nechcel, aby boli moc tazke, lebo to tu mam skoro cele dni na usiach. Uvidim este, ci budem vymyslat, alebo ostanem tak, ako som

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • pripojim sa svojou troskou :)
    sluchatka mam sennheiser hd438, pri vybere boli prioritou vyvazeny prijemny soft zvuk, ziadne mega basy, plechove stredy a ostre vysky, nizka hmotnost a uzavrety typ, aby nebolo pocut mna ani ja ostatnych... bol som v platane na hajdukovej a vypocul nejake akg, shure a tieto... naj zvukovo boli shure, ale boli otvorene, tak som vzal druhej co mi zvukovo vyhovovali a som s nimi spokojny :) najviac na nich pocuvam rock, metal, depeche mode, 80´s, filmy atd...

    no a audio mam este zo studentskych cias (1995), ked ma audio drzalo, klasicka zostava technics, deleny zosik, tuner, cd a minidisc sony. repro mam jamo classic 8. teraz by som uz samozrejme volil v inych vodach, no na to ze to zapinam tak raz za mesiac mi to zatial vyhovuje :)

    momentalne hudbu pocuvam akurat v aute a pri behani zo zeninho ipodu :D raz by som sa chcel k tomuto konicku vratit, no problem vidim v mediach z ktorych hudbu pocuvat... kedysi stacilo kupit zosik, repro, cd/tape prehravac a bolo vymalovane... kdezto teraz v zaplave roznych medii a nemedii, streamov, mp3, hdd playerov atd atd, netusim co vybrat ako optimalny zdroj signalu... uplne ma to odradza... :pleur1:

  • Ja počúvam hudbu prevažne z mojej MP3-ky, s obyčajnými štuplami. Na presun do školy a zo školy je to do MHD ako stvorené :super: (občas aj na prednášky) Potom samozrejme občas nejaký tej YouTube na notebooku (repro na NTB žiadna sláva, ale stačí), prípadne pichnem 3,5 jack a počúvam na 2.1 zostave, čo je na veľkosť mojej izby postačujúci výkon :) Raz by som sa ale chcel dopracovať k mojej vysnenej zostave t.j. repro Bowers & Wilkins, nejaký ten zosilovač od DENONU a prehrávač :malin1:

  • Adam - na obycajne stuple sa vykasli, ked raz vyskusas nieco lepsie tak ich hodis do kosa :) To iste plati o repro na NTB.. V cene lacnych hodiniek dostanes neporovnatelny zazitok.

    Misoo - ja ako zdroj zvuku na repro pustam bud original CD z prehravaca, alebo FLAC/MP3 z PC cez opticky vystup. Tazku hlavu by som si z toho nerobil :)