• Tá kalkulácia sedí dnes som si všimol i prílohu a poslali i cenník čo by sa na nich robilo

    (Len hovezi,kozeny,hnedý nebo černý remeň by má k ním stál cca 45eu)

    čo som mal ponuky na renomované prim tak cenovo nešli pod 3000kc

    Som si vedomí,že oprava niečo stojí ...
    No sú to hodinky po dedovi

    MemoPad HD 7


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Hm, neviem, kto Ti dáva také ponuky, faktom je, že na nete sa staršie primky v Čechách predávajú za minimálne ceny, sám si si jedny kúpil tuším práve za 15 alebo 20eur. Neboli zrenovované, ale staré a funkčné. Pokiaľ ide o remeň, to je vec, na ktorú si vôbec nepotrpím a keď sa mi originál kožený k Certinám prakticky rozpadol, kúpil som si u hodinára remeň za 7 eur a vyzerá úplne normálne. Za 45 eur je už poriadny značkový kožený remienok, preboha.Jasné, že sú aj oveľa drahšie, ale o tom sa tu nebavíme.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Co vsetko by sa na nich robilo? Ostane vlastne nieco z povodnych hodiniek? Za 180eur uz musia byt fungel nove. :)
    Na tvojom mieste by som si ich nechal tak ako su. Vies, ze su po dedovi, v takom stave ako ich nosil on. Mozes ich obcas natiahnut a zaspominat pri tom na deda (a rozmyslat, co s nimi robil, ked puzdro vyzera ako vyzera a pod. :) ). Ked na nich vymenis snad vsetko, uz to nebudu "jeho" hodinky.
    Ak chces Prim na bezne nosenie, radsej si kup ako Matej radi daco na aukro.. Ale podla toho co som odpozoroval, Prim dizajn nie je zrovna to co by sa ti pacilo, tak rovno zober nieco nove so zarukou z dielne Seiko :)

  • My Ti to veríme, skrátka to za nižšiu sumu nechcú robiť, asi pre nich nie je zaujímavé brať zákazku napríklad za 15 eur. Len sa Ti snažíme vysvetliť, že sa Ti to neoplatí.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Podľa mňa, čo asi Roby nebude súhlasiť, zmysel nemá. Pre Teba jednoduchšie a lacnejšie je kúpiť si cez aukro nejaké pekné funkčné staré primky za 15 eur, s ktorými už netreba nič robiť. Renováciu týchto by som riešil iba v prípade, ak majú pre Teba nejakú citovúhodnotu.


    ...presne tak, treba používať sedliacky rozum. Tieto hodinky sú aj tak už poskladané. Jediné, čo z nich je pravdepodobne dobré, je strojček. A ja nevravím o profesionálnej renovácii pôvodného modelu (kde by museli vymeniť asi všetko, čo už aj tak nie je možné) ale o poskladaní hodiniek za veľmi slušnú cenu. Bude to už samozrejme skladačka, ale na úrovni 10-60€, samozrejme nie 100ky €. Ja som vytriezvel, keď som písal do PRIMu na renováciu otcových automatov a ponúkli mi renováciu s výmenou púzdra (úplne iné 2 púzdra) - prvá ponuka bola základ 400€, druhá 950€, takže asi tak. A pravdupovediac ani jedny sa mi nepáčili, tak som sa im slušne poďakoval a zariadil som sa inak. Ale späť k tvojmu prípadu, ak chceš mať pamiatku, odlož ich do šuplíka, nebudeš ich síce môcť nosiť, ale budeš mať "originálnu" (už teraz je to skladačka) pamiatku na dedka. Alebo neskladaj Prim Diplomat ale kúp púzdro alebo nejaké hodinky (s rovnakým kalibrom nefunkčné) a prehoď strojčeky, alebo v parexe kúpiš púzdra, ciferníky a ručičky (len ti to musí sadnúť)... Primky sú dobré hodinky za veľmi slušnú cenu, ale 100ky € hodnotu nemajú (vynímajúc niektoré raritné modely). Strojčeky sú celkom fajn, len tie púdzdra boli na prd, ale čo chceš za pár euro... Vo vyššie zmieňovanom obchode kúpiš skladačku Prim Sport II (nerez púzdro-vodotesné, korunka, ciferník, ručičky, luneta) za 1450CZK, čo nie je také zlé (kaliber 66).

    Tempus Fugit

  • Roby
    [/quote]. Ja som vytriezvel, keď som písal do PRIMu (kaliber 66).[/quote]

    to si dobre napisal ..
    .... mne odpoved prisla priamo od ELTONU


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Takto dopadla vimena tela z diplomat sa stali male tv ...strojek je po dedovi 683
    V hladani pokracujem dalej a nevzdavam to bez boja Diplomat je proste Top

    samsung


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Jemu stačia nefunkčné, to by mohlo byť lacné...

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Ani nieze lacne ale naco kupovat hodinky po renow.kdore su ako nove
    Ked ja chcem jedne dat do kopy a s tich by som mal vecsiu radost ako s tich kdore len tak kupim od ruky

    samsung


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1