• Steinhart a vacsina napodobenin ma 1.5x. To mali tusim aj starsie modely Rolexu, ale ak sa nemylim, lupa bola mensia a datum tak vyplnal viac priestoru, cize to vyzeralo lepsie.

    Menit zafirove sklicko je blbost, lupa je iba nalepena a dat ju dole je otazka 10min (z toho 5min uvodneho strachu). Iba akrylove treba vymenit ak chces bez lupy.

  • Kubo: "Pepsikolových hodiniek nie je nikdy dosť" :mrgreen: Ale veď zelená nie je pepsi, to by sme mohli nazvať skôr 7UP alebo magické oko.
    Je mi jasné, že kyklop je funkčná vec, ale žeby až natoľko aby bol viditeľnejší dátum? Využíva to tu napr. niekto až tak, žeby dokázal povedať, že bez kyklopa by dátum nevidel? Podľa mňa to celkovo hodinky špatí. Ja osobne si myslím, že to teda nie je vôbec estetická záležitosť. Zas to neberiem tým, ktorým táto fičurinka vyslovene vyhovuje.

  • mne kyklop na žralokovy úplne vyhovuje, má 2,5-násobné zväčšenie ako u rolexu, avšak mi chýba AR. Naživo je to sranda sledovať tie optické hry - napr. keď aj ručička ide popod najskôr ju chvíľu nevidno, potom sa ukáže zväčšená - no sranda.
    Podľa môjho SUBJEKTÍVNEHO názoru sú potápky bez kyklopa (v akejkoľvek forme) nudné. ;)

  • Nosil som asi tyzden hodinky bez kyklopa a nebolo to ono. Umiestnenie datumu a to, ze nie je oramovany ako ostatne indexy posobilo "divne". Mozno keby bol cifernik navrhnuty bez kyklopa je to ine, ale takto to k nim nejak patri. Funkcne si myslim, ze pre vacsinu ludi zbytocna vec. Podla mna je to hlavne o dizajne a tym padom sa to niekomu paci a inemu nie. Je to ako s chronom/lunetou/GMT/.. :)

  • No ja som myslel že kyklop je blbosť a nevedel som si predstaviť hodinky s ním na sebe. Ale na mojich mi to vôbec nevadi a dokonca sa mi to aj dosť páči (asi hlavne preto že je z vnútornej strany nejak vymyslený)

    Ten vonkajší noc nemusím a keby idem kupovať suby, tak jedine nodate.

    Odoslané z HTC One X pomocou Tapatalku

  • Kyklop je fajn, nedám naň dopustiť. Vždy keď pozriem na hodinky, tak automaticky okrem času evidujem aj dátum. Vďaka tomu mám problém s datumom na iných hodinkách, je to návyková vecička a dizajnu to nijak neubližuje, k RLX tu jednoducho patrí.