Putovné hodinky - Aquadive Bathyscaphe bronze

  • Len sa chcem pripomenúť :)
    Ak to bude možné, rád by som si ich požičal od 21. júla, kedže od 22. 7. sa možno podarí nejaká dovolenka. A mať ich na dovolenke by bolo veľmi fajn :].

  • Kedže, ako viete, mal som zapožičané tieto „putovné“ hodinky, napíšem tu zopár mojich postrehov.
    Vďaka ochote esqueleta a dobrej logistike som ich mal akurát v čase dovolenky, čo ma veľmi potešilo. Vďaka šéfe. :amen:

    Som stále hodinkomaniak – začiatočník :rouge: a toto je v podstate moja prvá recenzia hodiniek, a to hneď LE verzie, snažil som sa preto o takú trocha podrobnejšiu recenziu. Dúfam, že sa bude páčiť. Vopred sa ospravedlňujem za prípadné nepresnosti v odborných termínoch.

    Hodinky poslal esqueleto kuriérom- kompletka, aj s originálnou krabičkou /veľmi pekná, lesklý čierny povrch s logom Aquadive/, záručnou kartou, nejakým certifikátom presnosti + nejaké DVD-čko, ale to som nejak nestihol pozrieť čo na ňom je :]

    Prvý dojem po vybalení je veľmi priaznivý :super: . Keď chytíte hodinky do ruky, ihneď cítite, že držíte poctivý kus železa, ehmm teda bronzu, kedže ide o bronzovú limitku modelu Bathyscaphe 100. Z bronzu je púzdro, zadné plné viečko aj luneta /okrem vložky/. Korunka je naopak nerezová, čo vytvára zaujímavý farebný kontrast.

    Rozmery hodiniek /z webu/- priemer 43 mm, lug-to.lug 49 mm, výška 15 mm, váha 130 g bez remienka.

    Keď si dáte hodinky na ruku, opticky vôbec nevyzerajú veľké, čo možno trocha prekvapí. Dôvodom je veľmi kompaktný tvar púzdra, s krátkymi nožičkami a smerom dopredu sa zužujúca luneta. Mám cca 185 mm obvod zápästia a myslím, že sú kľudne nositeľné aj na menšom zápästí. Pri väčšom by už asi trebalo isť do vyššieho modelu /Bathyscaphe 300/. Výška asi tak akurát na takýto typ a veľkosť hodiniek.

    Hodinky sú na čiernom gumenom Isofrane remienku- šírka 22 mm v celej dĺžke.

    Vďaka tvaru púzdra a krátkym nožičkám medzi remienkom a púzdrom nie je žiadna spredu viditeľná medzera. Myslím, že Isofrane sa k týmto hodinkám ideálne hodí. Poctivý hrubý kus gumy, ale napriek svojej hrúbke príjemne mäkký a ohybný. Zaujímavé, že príjemne vonia- asi po vanilke alebo také niečo. Spona klasická nerezová /typ RS/, s decentným logom a nápisom Aquadive. Po zapnutí spony som stále trocha bojoval s prevliekaním konca remienka cez 2 gumené očká- guma sa nešmýka, išlo to trocha ťažšie, občas sa mi tam zachytil nejaký chĺp. Pri nosení žiadny problém.

    Luneta pomerne vysoká, smerom hore sa zužuje, po celom obvode zárezy,jednosmerne otočná, 120- kliková , presná, vďaka tvaru sa ovláda veľmi dobre. Posledné dni som mal pri otáčaní v niektorých úsekoch pocit, akoby potrebovala namazať.

    Vložka lunety keramická /“nepoškriabateľná“/, čierna s minútovou škálou.

    Sklíčko samozrejme zafírové, ploché /rovné/, priemer 31 mm, hrúbku neviem :triste1: .

    Ciferník čierny, s bielymi luminiscenčnými indexami /väčšie hodinové, malé minútové/ a veľmi decentným logom + nápisy /výrobca, typ, hodnota WR a samozrejme typ pohonu a swiss made/ Všetky nápisy sú malými písmenkami, nerušia. Dátumové okienko na pozícii 3, inverzné- čierny podklad, biele číslo. Ručičky „poloskeletonové“ , striebornej farby, s lumi, minútová a sekundová doplnené dobre viditeľnou žltou farbou. Celkovo ciferník veľmi dobre prehľadný, či už na svetle, v tme, či vode.

    Lumi je parádna- zelena a dostatočne silná- dá sa odčítať v tme aj po niekoľkých hodinách. Navyše luminiscenčná vrstva je nielen na indexoch a ručičkách, ale aj na minútovej škále a číslach na lunete. Často som ich večer na chvíľu nasvietil pri lampe a potom cestou na večeru alebo do baru sa v tme vytešoval, ako svietia.

  • pokračovanie


    Srdcom hodiniek je kaliber ETA 2836, 25 kameňov, 28800 kmitov, automatický + ručný náťah, samozrejme hacking sekundovej ručičky, rezerva náťahu vraj 42 hodín. Čo som za krátky čas odsledoval, hodinky boli veľmi presné, cca + 1 s/ 24 hod, možno menej.

    Korunka nerezová, skrutkovacia do púzdra, bez ochrany, s logom Aquadive, dobre sa s ňou manipuluje, nemám žiadne výhrady.

    Zadné veko skrutkovacie, plné, bez priehľadu, s gravirovanými nápismi, z ktorých je najzaujímavejší 068/100 – čiže ide o 68. kúsok zo 100 kusovej limitky- určite to poteší, že také hodinky má len pár ľudí po celom svete. :mrgreen:

    Ako som písal v úvode, hodinky som mal v čase dovolenky, čo som patrične využil.

    Striedal som ich so svojimi 2 potápkami /Ocean 44 a Monster-y/, ale na zápästí boli najčastejšie.

    Nosili sa veľmi príjemne :frime: . Boli v bazéne aj v mori, šak sú to potápky jak vyšité - WR je 1000 m – ja som sa však dostal len do 5 m ;) . Trocha ma zarazilo, že nemajú héliový ventil,ktorý ich nerezové sestry podľa webu majú. Žiadnú výraznejšiu patinu nechytili, asi aj z dôvodu, že stále ihneď po kúpaní som ich pomerne dôkladne osprchoval. Čo sa týka farbenia kože zdôvodu bronzového púzdra- na dovolenke, kde som opakovane vo vode a sprche žiadny problém. Ale keď som v týchto horúcich dňoch mal hodinky niekoľko hodín na ruke /pot/, mierne znečistenie sa objavilo, ale nebolo to nič strašné.

    Cena nových / eshop Toptime - 1505 €/ dosť vysoká, ale cenová politika výrobcu dosť zvláštna - nerezová verzia stojí viac ako bronzová limitka. Žeby to bolo chýbajúcim heliákom? Všeobecne Aquadive hodinky majú dosť vysoké ceny, ale značka má históriu, kvalita prevedenia vysoká, špecifické zameranie portfólia /potápači/.

    Celkový dojem z hodiniek veľmi dobrý. Krásne potápky a bronzové prevedenie limitky to len podtrhuje.

    Výborne zladené s gumenným Isofrane remienkom. Veľmi príjemne sa nosili, super do vody. Už je mi za nimi trocha smutno. :/

  • Človeka poteší... mám rád recenzie písané nadšencami. No a hodinky samotné sú bohovské. Mal som príležitosť ich držať v ruke a sú fakt vydarené, možno raz keď budem veľký...

    "Blood In The Water, Water In Its Blood."