Yorkshire Watches - Skúsenosť

  • Zdravím. Nedávno som si z anglického eshopu Yorkshire Watches - https://hodinkomania.sk/www.yorkshirewatches.co.uk kúpil hodinky Seiko SKX007J, tak sa podelím o skúsenosť.

    1. S eshopom majú celkovo ľudia dobré skúsenosti, čo som čítal na zahraničných fórach aj na tunajších, preto som aj ja kupoval odtiaľ.

    2. Výhoda bola, že je to eshop z EÚ, takže som neplatil daň ani clo, ale zase cena bola o to vyššia.

    3. Pošta ma vyšla zhruba na 10 libier.

    4. Cena hodiniek, povedal by som o troštka vyššia, keď som to porovnal s uk ebayom. Celková cena + pošta, platené cez paypal = 231 euro.

    5. Komunikácia dobrá.

    6. Platba mi nefungovala normálne cez platobnú kartu, na stránke obchodu mi stále vypisovalo chybu - Použite druhú kartu. Popri tom všetko som mal ok, peňazí dostatok, limity žiadne. Musel som to nakoniec po nervovaní urobiť cez paypal, čo ma tým pádom vyšlo o čosi drahšie.

    7. Hodinky som objednal a zaplatil v utorok a na ďalší utorok tu boli.

    8. Problém bol s doručením na Slovensku, kde to doručovala spoločnosť GLS. Telefónne číslo som zadal do objednávky, ale v Anglicku vraj platí nejaký zákon o ochrane osobných údajov, takže GLS kuriér na Slovensku mal iba moju adresu a kedže som nebol o 9:00 doobedu doma a zásielka vyžadovala podpis, tak to chlapík predal susedovi.

    9. Balík bol dobre zabalený, ale aj napriek tomu prišiel s centimetrovou dierov cez niekoľko vrstiev. Zrejme to musel niekto hodiť o zem a ostrý roh krabice rozrazil obal a natiekla tam voda, lebo aj vo vnútri bolo vidieť, že je ten roh Seiko krabice rozmočený a natrhnutý, takže iba tá vnútorná krabica Seika bola ok. To ma dosť vyviedlo z miery.

    10. Balenie obsahovalo originál Seiko krabicu, manuál, potvrdenú kartičku od predajcu, záruku, faktúru, visačku, zrejme všetko, čo tam má byť.

    11. Hodinky prišli v poriadku, ale trochu ma rozladilo spracovanie lunety, ktorá presne nelícovala s indexami. Ale to je asi pri tejto cenovej kategórii klasika...

    Takže ťažko mi hodnotiť. Nebyť tej diery v balíku, tak by som dal aj 4/5, takto iba 3/5.

  • Vdaka za skusenosti :)
    Mam poznamku k platbe cez paypal - existuje moznost platit priamo v mene predajcu bez pouzitia konverzneho systemu paypalu. V tomto pripade sa pouzije kurz Visa/Mastercard, ktory je ovela vyhodnejsi. Takto sa da skombinovat vyhoda paypalu a platby kartou. To len tak do buducna a pre tych co tuto fintu nepoznaju :)

    Problem s balikom si riesil s GLS? Aspon nejaky pekny email/telefonat by si im mal venovat :)

  • K tej platbe cez paypal. Platil som z karty, ale išlo to cez paypal, lebo na paypale som nemal žiadne peniaze. To som nevedel s tým platením v mene predajcu. Na ten balík som sa už vykašlal. Neviem, čo by som zmohol. Problém by asi bol, keby som to chcel poslať nazad, že ako by reagoval predajca, lebo tento predajca akceptuje aj vrátenie tovaru bez udania dôvodu, tuším do 7 dní. Takto ti iba narobia problémy. Keď budem za polroka hodinky predávať, tak s poškodenou krabicou, čo asi nebude pre záujemcu moc príjemné. Aspoň, že hodinky idú celkom presne. Za pol dňa urobili nejaké 4 sekundy dozadu...

  • Mišo, vysvetlíš mi prosím ťa ako to funguje s tou platbou? Lebo ja som doteraz o ničom takom nevedel..

    icmajlajf - dobrá recenzia;-) Zo skúsenosti viem, že predajca veľmi nemôže za to, keď si kuriéri pohadzujú balíky. Najhoršie je, že máš jedno či to je GLS, FedEx a pod, a či tá preprava stojí 10 € alebo 300 €.. Pre nich je to iba jeden z ďalších miliónov balíkov a nie tvoje vytúžené hodinky..