Putovné hodinky - Archimede Outdoor s koženým remienkom

  • Tak som si nasiel konecne cas spachat nejaky prispevok aj ja a napisat svoje dojmy a hodit zopar obrazkov.

    Ked mi prisli hodinky a prvy krat som ich uvidel, tak ma velmi prijemne prekvapili. Pre mna, cloveka, co este nemal skusenosti s hodinkami drahsimi, ako povedzme 500 eur to bola velmi dobra skusenost. Ja som perfekcionista a z pohladu designu a preciznosti by som asi naozaj nemal co vytknut. Ako prvy som si vsimol cifernik. Cisty, strohy a takmer dokonaly. Vsetky ciary su uplne rovne (mysli sa tym, ze su pekne ostre a ich linie nenarusuje ziadna nedokonalost). Velmi sa mi paci 3D indexacia minut, ktore su na vnutornej strane prstenca cifernika. Nech sa nato pozriete z akehokolvek uhla, vzdy vidite aspon cast stupnice, keby bola samotna na samotnom siferniku na priamo, tak by to nemalo taky pekny efekt. Proste je tam, no stale ciastocne skryta. Podkladova cierna cast cifernika je pekna zrnita pri blizkom pohlade, alebo na slnku. Co sa mi pacilo menej su, ako uz niekto pisal mierne plastovo posobiace rucicky. Ono z jedneho pohladu je to pekne, farba na nich vytvara kohezny efekt, ale castejsie jednoduchy pohlad na ne posobil trosku lacno. A dalsia vec je, ze lumi je slaba a to dost. Na outdoor hodinky by sa zasluzilo viac lumi.

    Puzdro hodiniek posobi velmi masivne, ako jeden kus kvalitnej ocele a to aj vdaka zapustenym uchytom na remienok (som zabudol ako sa to vola, shame on me :D). Puzdro je pre mna takmer dokonale. Z vrchnej strany su krivky hladsie a horny a dolny vybrus pekne pokracuje do remienka (uhol, ked su na ruke). Jemne linie koncia pri korunke, ta ma ostre hrany, co sa mi paci. Vidno na nej preciznost. A pacia sa mi aj ostre hrany z dolnej casti (niekomu sa tu nepacili, 100 ludi, 100 chuti). Jedina vec, ktora mi pokazila dojem bolo jasne viditelne frezovanie na koncoch puzdra tam, kde je uchyteny remen. Posobilo to akoby robene narychlo (ktovie ci to nebol zamer, aby hodinky vyzerali ako kvalitna strojarina).

    Co sa tyka remienka, ten ma prijemne prekvapil. Je to jeden z najlepsich kozenych remenov s akymi som sa stretol (ved ich u mna ani vela nebolo). Bol celkom mäkky a poddajny, no na druhej strane aj akuratne tuhy. Material fajn, taketo strukturovane koze mam rad. A uchytenie na stezejky (ci barety) je pekne rfiesene prisitim dalsieho kusu koze a posobi to tak nejak inak ako prelozeny jeden kus koze. Pracka je pekna, decentna s nevtieranym napisom ARCHIMEDE. Ako som uz pisal, ked som si hodinky dal na ruku, tak sikme plochy na puzdre tvorili viacmenej jednu liniu s prechodom do remienka a pokracovanim, co sa mi ratalo.

    Celkovo hodinky svojou velkostou super sedeli na ruke, vobec nezavadzali a ani som si ich nevsimol. Zaverecne hodnotenie je takze, ze su to velmi pekne precizne urobene hodinky a velmi sa mi ratali. Ale moje nadsenie opadlo po par dnoch a nejak mi zovsedneli. Proste waaw faktor nebol velky. No napriek tomu velmi dobre. Ale za sumu 600€ by som si kupil radsej ine hodinky. Osobne by som za tieto hodinky dal len menej. No znacka je znacka. No a zalostne by potrebovali antireflex.

    Prikladam nejake foto :)

  • Ten antireflex im vytýka každý. Ja som si to v podstate nevšimol, ale je pravda, že na takúto skúsenosť je potrebné hodinky nosiť vonku na slniečku. Takže účel putovných hodiniek sa splnil:-)

    PS: Niektoré fotky sú fakt podarené. Mohli by ste na to využívať galériu;-)

  • Nazdar chlapi, je niekto dalsi na putovne Archimede Outdoor? Ja som do piatku este v BA ale v sobotu odchadzam na tyzden do Talianska, takze prevzanie bud predtym alebo potom. ;)

  • Nuž.. pokiaľ sa už nikto neobjaví, tak mi ich prosím pošli naspať, resp. napíš mi do SS adresu, kde ich môže kuriér vyzdvihnúť a ja ho pošlem. No a myslím, že môžme vyskúšať malú dražbu. Začala by sa niekde okolo hranice 250 € a prednosť budú mať členovia, ktorí mali hodinky vypožičané.

  • Tak som sa k nim dostal konecne...s vela vecami popisanymi vo vlakne vyssie suhlasim a dodam len kratko :

    Plusy :
    - lahke
    - elegantne
    - mechanicky precizne spracovane
    - sice "lacnejsi" ale stale dostatocne pohodlny remen

    Pripomienka :
    - antireflex by prospel to je fakt ale zaroven vyhotovenie a pouzite farby jednoznacne zabezpecuju citatelnost aj pri odleskoch a slnku

    Minusy :
    - kua...ako si sam pred sebou ospravedlnit ze taketo hodinky vezmem von na tyzdnovu turu a budem sa v nich potapat a rubat s nimi drevo...

    ...podla recenzii som mal z nich zmiesane pocity ale teraz po osobnej skusenosti by som ich do svojho portfolia nositelnych hodiniek urcite zaradil...

    Davosa L.E. RAF 1945-2015, Steinhart Nav.B-Uhr II 44mm, Steinhart Ocean One Blue Premium, Casio Oceanus OC-500D-2A, Casio G-shock GW9200-1, Vostok Europe AN-225 Mriyja, Vostok Europe GAZ-14 Limousine, Vostok Europe GAZ-14 Dualtime, Tissot T-touch II Titanium, ZENO Pilot Basic 1946, Vostok Europe TU-144 dualtime, Vostok 2609, Vostok 17 Jewel 2409 Brown Dial Two Tone Case, Parnis St2505 Power Reserve ...