Breitling - napriec historiou

  • Uplne necakane, az sokujuco som sa rozhodol prispiet malym prierezom historie mojej oblubenej znacky. Ludia su od prirody lenivym tvorom, tak som sa viac zameral na obrazky s kratkym infom, snad sa bude lubit.. Ak by som to chcel zdokonalit, tak zaiste investujem este nejaku cast svojho casu na to, aby som sem dostal obrazky s podobnym rozlisenim, snad mi ale odpustite, nemal som na to ani moc casu, ani moc nalady :D

    Zdroj: INTERNET :)

    1884
    V mestecku St. Imier vo Svajciarsku otvára Leon Breitling workshop specializujuci sa na tvorbu chronografov a presnych meracov sluziacich na vedecke a priemyselne ucely.

    1892
    Vzhladom na rast svojej firmy sa Leon Breitling presuva so svojou firmou do La Chaux-de-Fonds, kde sa v tom case nachadzalo centrum hodinarskych firiem.

    1914
    Gaston Breitling, Leonov syn prebera vedenie vo firme.

    1914
    Breitling vytvara nezavisle tlacitko pre nulovanie pozicie chronografu. V doterajsom priebehu bol chronograf ovladany jedinou korunkou, ktora taktiez sluzila na natahovanie strojceka.


    1915
    Gaston Breitling vyraba prvy naramkovy chronograf sluziaci pre ucely pilotov lietediel.

    1923
    Gastonov syn, Willi prebera rodinnu firmu po svojom otcovi.

    1934
    Breitling vytvara prve naramkove hodinky s druhym tlacitkom chronografu. Odteraz je mozne meranie s viacerymi zastaveniami a znovuspusteniami merania za pouzitia prveho tlacitka, zaroven pre druhe tlacitko ostava funkcia nulovania. Toto je chronograf vo forme, ako ho pozname v dnesnej dobe.

    1936
    Breitling sa stava oficialnym dodavatelom Royal Air Force. Toto je zaciatok dlhotrvajucej spoluprace na poli medzinarodneho letectva.

    1942
    Breitling zacina s vyrbou legendarnej serie Chronomat. Zaroven sa rozsiruje profesionalna klientela firmy aj o Americke obranne jednotky.

    1952
    Breitling zacina s vyrobou serie Navitimer, naramkoveho instrumentu obsahujuceho logaritmicke pravitko (navigation compiuter) schopneho vypocitavat udaje potrebne pre letovy plan. Tento vynimocny chronograf sa stal rychlo oblubenym napriec pilotmi na celom svete. V tomto case je uz Breitling majoritnym dodavatelom casovych instrumentov v leteckom priemysle vratane palubnych hodin.

    1962
    Astronaut Scott Carpenter mal na ruke model Cosmonaute Chronograph pocas svojho orbitalneho letu na palube Aurora 7.

    1969
    Breitling vytvara chronograf so samonatahom v spolupraci s firmou Buren and Heuer-Leonidas.

    1979
    Ernest Schneider - pilot a vyrobca hodin prebera od Williho Breitlinga firmu.

    1984
    Breitling znovuvydava seriu Chronomat, v uzkej spolupraci s "Frecce Tricolori elite flight team". S tymto puzdrom a famoznou lunetou sa stava Chronomat najlepsie sa predavajucou radou a znamena navrat k zaslej slave mechanickych chronografov utlacanej quartz technologiou.

    1985
    The Aerospace, inovativny multifunkcny chronograf sa dostava na zapastie nejedneho pilota a stava sa popri mechanickych hodinkach dalsou oblubenou alternativou.

    1995
    Breitling prezentuje radu Emergency, multifunkcny instrument so vstavanym micro-transmitterom vysielajucim na nudzovej frekvencii 121.5 MHz.

    1999
    Ako prva znacka pocnuc tymto datumom dodava COSC certifikat ku kazdym predanym hodinkam.

    2000
    Breitling otvara svoju novu centralu v meste Grenchen vo Svajciarsku. Jedna sa o ultra modernu administrativnu budovu a vyrobnym zavodom, kde su hodinky skladane v optimalnych podmienkach.

    2001
    Uvedenie na trh strojceka SuperQuartz, ktory je 10 krat presnejsi ako standardny strojcek typu quartz. V tomto case je to jediny quartz strojcek splnajuci poziadavky COSC.

    2002
    Breitling Chronometrie, zavod na vyrobu mechanickych chronografov, je vybudovany v La Chaux-de-Fonds, v meste, kde Leon Breitling o 110 rokov skorej otvoril svoju manufakturu na vyrobu hodiniek.

    2003
    Breitling zacina spolupracovat s firmou Bentley a vytvaraju spolu znacku Breitling for Bentley.

    2004
    Zalozenie Breitling Jet Team.

    2008
    Oslava 125. vyrocia zalozenia firmy.

    2009
    Breitling spusta vyrobu vlastneho strojceka Breitling B01, ktory bol vyvijany 5 rokov.

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • dakujem :super:

    ohladne SOH je vela peknych clankov, skus napriklad:
    http://www.thewatchquote.com/Breitling-Supe…age-No_6062.htm
    http://www.ablogtowatch.com/breitling-supe…no-46-hands-on/

    myslim si ale, ze tym najlepsim liekom je ist do predajne a dat si ich na ruku - treba vsak ist bez penazi a kariet, lebo to bude silno lakat.. budes vsak vediet v momente, ci su to tie prave alebo nie.. Ak chces nove, aj tam chod s peniazme, ak ale chces pouzite, tak radsej bez :D Moja skusenost ale je, ze SOH si treba kupit radsej pouzite, ceny su okolo 60% z ceny novych po zlave - ale tak ako ej tu dlho omielane, "dle chuti kazdeho soudruha" :super:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Napriek tomu, čo všetko sa dá na Béčkach obdivovať, mňa asi najviac púta ich logo. Jednoduchá kombinácia krídiel, kotvy a písmena B vystihuje všetko čo treba a ešte to aj dobré vyzerá. Aby bolo dokonalé muselo by byť menej členité, ale k dokonalosti mu veľa nechýba. Dobré sú aj Omega a Rolex, ale nie je v nich toľko odkazov. Čo sa týka loga, Bé je u mňa asi TOP!
    Sorry...pracujem v reklame... :taistoi: :hehe:

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock