Hamilton Maestro Small Second Auto (2013)

  • Excentrické Hamilton Maestro Small Second Auto (2013) – recenze :)

    Hodinky značky Hamilton mám rád, co bych zapíral. Už od prvních, se kterými jsme se setkal – ty údajně nosil i Dr. House. Ale stále nevím, co si mám myslet o tomhle kousku. Jsou to Hamilton Maestro Small Second Auto z letošní edice (2013). Pojďme se na ně spolu podívat podrobněji.

    http://info.photowatches.eu/2013/12/excent…o-2013-recenze/

    Edited once, last by misoo (April 19, 2014 at 9:26 PM).

  • Hm, tak to je naozaj zaujímavé. Keď som to hodil do googlu, naozaj to majú mimo stredu. Inak nádherné hodinky, presne môj vkus, ale tamtá odlišnosť, ktorú som si vôbec nevšimol, ma ruší. Ale je možné, že im to marketingovo prospeje, nikdy som vo svojich zatiaľ veľmi skromných skúsenostiach nič také nevidel. Viem si predstaviť, ak ich niekto bude mať, že si tento detail budú všetci obzerať. Možno sa z toho časom stane požadovaný trend. Ešte pár rokov dozadu by nik nenosil naschvál topánky, ktoré už ako nové vyzerajú otrieskané a podobne. Ten zámer v tomto prípade by ma naozaj zaujímal, či za tým nie je nejaký príbeh. Zľahka inšpirované kresbou dieťaťa dizajnéra či čosi podobné.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Mne sa to na prvý pohľad páči, ťažko povedať ako by som si na to zvykol, ale možno práve tá sekundovka by bolo to "zvláštne" čo by každého upútalo. Nemyslím si, že to je rušivý moment, hodinky sú krásne, pôsobia jemne, sú zaujímavo dekorované a ako celok pôsobia veľmi decentne. Hamilton patrí medzi moje obľúbené značky, som rád, že Kibi siahol po tejto značke, za čo ďakujem :) ako vždy krásne fotky a súper recenzia. Nakoľko je mi to srdcu blízka značka nemôžem si dovoliť ju zavrhovať kvôli sekundovke mimo stredu predsa :)

  • ten vyoseny subcifernik je predpokladam koli rozmeru strojceka a ciferniku. v hamiltone chceli vacsi subcifernik, no oska rucicky bola prilis hore. takto ho natiahli aby opticky lepsie sedel vo vacsom ciferniku. mne sa to paci, prefikane riesenie a drobna zaujimavost v "nudnych" hodinkach :super:
    ale ten datum, to je smrt... :hurt2:

  • ze je biela, opticky sa mi tam vobec nehodi... hodinky tmave decentne a oni tam daju svietivu bielu datumku. keby bola aspon namiesto indexu, alebo tak nejak opticky doplnala cifernik... ako napr. tu: http://i1124.photobucket.com/albums/l562/ma…er_IMG_0634.jpg

  • No neviem ale mne to vôbec nevadí. Podľa mňa je to v pohode, nakoľko sú aj biele časti na hodinkách. Biele indexy, biely nápis značky, biele časti na ručičkách, biele orámovanie dátumovky... podľa mňa to k sebe pasuje takto. Teoreticky, keby to bolo namiesto indexu... aj to je jedna z možností. Prikláňam sa k obom verziám ale pri bielej ostávam :)

  • Tu mi tá dátumovka zarezaná do subcif vadí viac (nie úplne najviac našťastie). Mne celkovo na hodinkách najviac vadia takto zarezané časti, ale top škaredosť je pre mňa keď je urezaná polovica čísla na indexe... ale na toto by som si vedel zvyknúť, celkovo vyzerajú pekne.