Glycine Airman Base 22 - purist

  • Zopar cerstvych fotiek z mobilu a prve dojmy:
    - hodinova rucicka obehne cifernik raz za 24 hod, pre mna zaujimava komplikacia
    - cifernik super, ale budem si musiet zvyknut na odcitanie casu. Trochu moc paliciek, guliciek a cisiel :)
    - farba ciferniku v sere kancelarie velmi decentna modra, som zvedavy ako bude vyzerat na slnku
    - rotor je super, lietadielko velmi pekne :)
    - kovovy tah posobi...nenapada ma slusne slovo :) .. Ako z papieru, spona plechova a tenka, koncovy plechove. Uvidim aky bude pocit na ruke po skrateni. Aspon je lahky no..
    - hodinova rucicka je trosku rozhasena, s indexom je zarovnana az ked je minutova na pozicii "10". Toto su uz 3. hodinky s rovnakym problemom (Steinhart, Fortis, Glycine), z vystupnej kvality svajciarov mi je trochu smutno. Nastastie su hodinove indexy velmi blizko seba, tak s napravou asi pockam na pravidelny servis.

  • no pekne, gratulujem!
    tiez ich teraz riesim, no 17ky

    Breitling Super Avenger / Breitling SuperOcean Heritage Chrono / Steinhart Aviation Chronograph / G-Shock GW-A1100 / Sea-Gull Chinese Military / G.Gerlach Otago

  • 17ky maju seriozny a poctivy kovovy tah, ale zase nie su v purist verzii.. Rozmer ruky ta asi nepusti nizsie ako na 17ky, takze nemusis rozmyslat nad inou radou :)

    Inac vsetky posobia mensie ako rozmery naznacuju, 18ky boli uplne detske/damske, base 22 akurat, 17ky na ruke tiez v pohode, akurat sirsi remen mne az tak nevyhovoval. Ty budes urcite spokojny :)

  • Gratulácia. Celkom sa ti to začína rozrastať, som zvedavý kedy príde ten okamih keď si povieš a dosť, všetko pôjde do sveta a nahradí to niečo vysnené :)

  • 17ky majú dokonalý ťah :) strašne pohodlný a úžasne rozloží váhu hodiniek :)
    Jedine co mi na ňom vadí je ze posledný horný dielik občas ťuká o puzdro

    17ky majú aj purist verziu ale nejsom si istý ci je 24hod ale určite nema GMT ručičku
    Keby tak vyrobili vintage ale nie 42mm ale aspon 46-48 mm

    Ω Planet Ocean 600m Chrono , Planet Ocean 45,5mm cal 2500C , Ploprof 1200m

  • A ja mam taku vychytávku purist verzie a to ze som si GMT ručičku nastavil na nás čas a tak ukazuje ako purist :)))))))))

    Ω Planet Ocean 600m Chrono , Planet Ocean 45,5mm cal 2500C , Ploprof 1200m

  • don - myslel som, ze to pride uz teraz, ale jaksi neviem najst to moje vysnene :) zatial mi na vsetkych hodinkach nieco vadilo a nepresvedcilo ma k nakupu "definitivnych"
    stepecken - mas pravdu, 17ky su aj v purist verzii, zle som si zapamatal :)

  • Mysiak doporučujem kupit The Airman book :)
    Nová 39CHF ale mne sa podarilo kupit na chronomagu :)

    Ω Planet Ocean 600m Chrono , Planet Ocean 45,5mm cal 2500C , Ploprof 1200m

  • to zarovnanie hodinovky s minutovku by ma teda pekne nasralo, ale ak mas trpezlivost pockat do dalsieho servisu tak OK... inac mozno ani nebude treba - obcas sa
    stane, ze sa to napravi (alebo este viac zhorsi) same, ked s nimi o nieco trepnes popripade ked s tebou nieco trepne :mrgreen:

    inac som rad ze si siel do purist verzie. mam ju omnoho radsej :)

  • "mysiak" wrote:

    don - myslel som, ze to pride uz teraz, ale jaksi neviem najst to moje vysnene :) zatial mi na vsetkych hodinkach nieco vadilo a nepresvedcilo ma k nakupu "definitivnych"


    To príde v pravý čas. Tá cesta k cieľu je rovnako dôležitá ;)

  • janko - zarovnanie ma veru stve, ale trenujem svoju odolnost :) ked bude velmi zle, trepnem s nimi a uvidim :hehe: Purist verzia mi prisla ako najzaujimavejsia a som rad, ze som ju zobral.

    don - asi je to naozaj tak, keby som mal svoje definitivne ihned, uz by nebolo o com snivat a rozmyslat "co si kupim nabuduce" :)

    misoo - prisli za cca 20 hodin od vyzdvihnutia kurierom v Madride, rychlejsie ako slovenska posta v ramci krajiny :) Obed jasne, ozvi sa a dohodneme.

  • Veľmi pekné. Hodinky, ktoré by som snáď raz aj vyskúšal.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Mne sa tusim najviac paci cierny z brusenej koze, alebo potom ten tmavo hnedy - hrdzavy bruseny. Na ruke posobia a sedia najlepsie. Na racing remene moc nie som, ale ked zozenies na skusku, mozeme nasadit :)